Wil je graag eens wat beter leren hoe dat nou moet, die balfolkdansen? Doe dan zaterdag 1 november mee met de dansworkshop voor beginnende dansers in Groningen! Voorafgaand aan het Balfolk dat er 's avonds is (met Lirio, Sidaro en Violet), is er overdag van 12.00 tot 17.00 een dansworkshop.

De dansworkshop wordt gegeven door Ineke Janssen Steenberg en is voor beginners en begonners, die misschien op een bal wel eens een korte uitleg hebben gehad of geprobeerd hebben lekker mee te dansen, maar toch graag een keer een wat uitgebreidere uitleg van de baldansen willen krijgen.
Ineke schrijft: 'In de workshop worden de kringdansen als de cercle circassien en de champelloise (de jig) aangeleerd, (vaste) parendansen zoals de wals, mazurka, scottish en, wie weet, ook de polka doen. En natuurlijk de (losse) parendansen zoals de bourrées. Van dansen wordt je misschien wel moe, maar het geeft ook een hoop energie, dus dan kunnen er ook nog wel dansen als de andro en de plinn bij. Dat klinkt misschien wel veel allemaal, maar van de meeste dansen kun je de basis vrij snel leren. En verder is het net als met het bespelen van een instrument, gewoon vaak doen en veel oefenen dan wordt het alsmaar leuker!'

Ineke danst sinds haar zeventiende en geeft sinds 1986 allerlei cursussen en workshops. Dit variëert van balfolk, bourrées, Bretonse dans, Bretonse zang tot dans voor muzikanten. En om dat alles een beetje fris en op peil te houden is ze meestal zo'n twee à drie keer per jaar in Frankrijk, want zelfs aan een dans die ze al heel erg lang geleden geleerd heeft, valt iets te verbeteren of iets nieuws toe te voegen. En dat vind ze nou net zo leuk aan het dansen!
De workshop wordt muzikaal begeleid door Marion Jorissen van de bekende Harlingse Balfolk-groep Chardon. Zij zal er met haar harmonica voor zorgen dat het dansen bijna als vanzelf gaat!

Zaterdag 1 november 2008, Balfolkworkshop in de Muziekschool van Groningen, de kosten zijn 10 euro en je kunt je opgeven via www.spansen.nl.