Zaterdag 29 november a.s. wordt er weer een folkbal (www.balfolk.nl) georganiseerd in Utrecht. Dit keer kon de organisatie de Franse balfolkband TNT strikken om hun verblijf in België te verlengen met een optreden in Utrecht. Naast TNT speelt traditiegetrouw de "band of the house" Lirio ook ten dans.

Zes jonge muzikanten uit de Berry (midden Frankrijk) maken hedendaagse traditionele balmuziek ("néo-trad") onder de naam TNT. Hun composities bevatten invloeden van de elektronische muziek, rock en reggae. Met deze verschillende muziekstijlen en hun diversiteit aan instrumenten (draailier, trekzak, viool, bas/tenorsax, fluit/sopraansax, doedelzak/percussie) spreekt TNT zowel jong als iets minder jong publiek aan. Spreekt bovenstaande niet voor zich, luister dan eens naar wat ze doen op hun sites: www.tnt.viellux.com of op www.myspace.com/tnttrad. Voor de kenners: hun sound is zeer vergelijkbaar met die van de bekende Engelse groep Red Dog Green Dog.

Daarnaast kan er ook weer gedanst worden op muziek van de huisband Lirio. Wil je Lirio horen op hun thuisbasis, kom dan eens luisteren in de Musketon. Dit is de plek waar ze als eerste hun nieuwe melodieën laten horen! Zij speelden onder andere de vloer plat op Dranouter, Folkwoods, Deerlycke, Boombalfestival, Boombals en een groot aantal Nederlandse folkbals (www.lirio.nl).
 
Aan het eind van de avond is er altijd plek voor een nieuwe/jonge ambitieuze Nederlandse balfolkband die het leuk vindt eens te spelen in Utrecht. Voel je je aangesproken en wil je het wel eens proberen, laat dat dan weten!
 
Overdag komt Koen Dhondt, de bekende Vlaamse dansleraar, een dansworkshop geven om de Auvergne-bourrée wat beter onder de knie te krijgen. Meer informatie (en opgeven daarvoor) kan je vinden via www.balfolk.nl . We doen ons best om deze keer voor het eind van de avond een groep te strikken die de Auvergne muziek hoog in het vaandel heeft staan.
 
Wederom hebben we gekozen voor het theater de Musketon vanwege zijn uitstekende dansvloer en prima bereikbaarheid. (www.theaterdemusketon.nl).
 
Praktische informatie (wijzigingen voorbehouden):
 
1900           zaal open dansuitleg
1915-2000   dansinitiatie reguliere balfolkdansen
2000-2055   TNT
2100-2155   Lirio
2200-2300   TNT
2315-eind    Nederlandse balfolkband
 
Locatie:      Theater de Musketon
Adres:        Hondsrug 19
Plaats:        wijk Lunetten, Utrecht
Entree:        7 euro
 
Voor informatie: kijk op www.balfolk.nl of mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel 030-2892222.