In het Muiderpoorttheater in Amsterdam vindt op 28 maart 2009 het Mokumbal plaats, dat dit keer wordt georganiseerd i.h.k. van festival Accordeonslag. Daarom kon een muzikaal hoogstandje worden gerealiseerd: het Bretonse trekzakduo Alain Pennec en Sébastien Bertrand. Deze avond speelt ook Chardon uit Harlingen, zij mengen bal folkcomposities van eigen hand met Bretons repertoire. 's Middags is er een workshop Bretonse dansen.

Het Muiderpoorttheater heeft niet alleen een prachtige dansvloer, maar ook een bar en balkon met uitzicht op het podium en de dansvloer. Voor verstokte niet-dansers valt zodoende ook het nodige te genieten tijdens de optredens.

Nog onbekend met de dansen van Bal Folk? Geen punt. Op het Mokumbal komen beginners volop aan hun trekken. Het eerste uur van de avond wordt de basis van een aantal veel voorkomende balfolkdansen aangeleerd zodat iedereen meteen kan meedoen. Daarna optredens met live dansmuziek van het duo Alain Pennec en Sébastien Bertrand en Chardon. De avond wordt besloten met open podium en sessie.  

Alain Pennec & Sébastien Bertrand
De beide muzikanten zijn al jaren bevriend en dat hoor je ook. Gezamenlijk exploreren ze de mogelijkheden die trekharmonica's in duet bieden en de resultaten zijn zeer divers; van ingehouden en gevoelig tot spetterend uitbundig. Hun repertoire voert langs een an dro uit Redon en een branle uit Noirmoutier maar ook eigen composities staan op het programma dat daarmee een boeiende combinatie biedt van traditie en compositie.

alain pennec & sébastien bertrand
Alain Pennec en Sébastien Bertrand

Zaterdag 28 maart 2009, Mokumbal
Aanvang 20.00 uur.
Entree € 9,- (CJP/65+ € 6,-).
Muiderpoorttheater, Tweede van Swindenstraat 26, 1093 VS Amsterdam.

Voor bezoekers van Folkforum.nl bedraagt de entree € 7,50 wanneer vooraf een bericht wordt gestuurd naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. met als onderwerp 'vrienden mokumbal' en uw naam. U komt dan op de kortingslijst bij de kassa.

DANSWORKSHOP BRETONSE DANSEN
Voor dansers wordt 's middags voorafgaand aan het bal een danscursus gehouden. In deze cursus worden een aantal Bretonse dansen aangeleerd door Ineke Janssen Steenberg. De akoestische muzikale begeleiding wordt gezorgd door Marion Jorissen, trekzakspeelster bij Chardon.
Tijdstip workshop: 14.00 tot 17.00 uur
Kosten: € 15,-
Opgeven vooraf door een e-mail te sturen aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Zie ook: www.balfolk.nl/mokumbal en www.accordeonslag.nl.