Morgen, woensdag 10 juni 2009, is het laatste folkbal van het seizoen in Eindhoven. Dit keer wordt het een bijzondere editie: het bal is namelijk buiten (onder een overkapping) en de entree is gratis. De Franse balgroep ZEF verzorgt de muziek op het Wilhelminaplein.

De Franse topfolk-groep ZEF is ontstaan uit het duo trekzakkers dat erin speelt: Laurent Geoffroy en Aurélien Claranbaux. Op een funkende basis van bas en gitaar spelen 2 trekzakken, een fluit en een viool de sterren van de hemel. Zij brengen hun Franse roots met groot enthousiasme over op het publiek op hun eigen rebelse manier. Als je nog niet overtuigd bent ga dan eens luisteren op www.myspace.com/zeffeurs.

zef - foto ronald rietman
ZEF, foto Ronald Rietman

Bezetting: Aurélien Claranbaux (diatonisch accordeon), Baltazar Montanaro (viool), Laurent Geoffroy (diatonisch accordeon, accordina), Pierre Vigneau (bas) en Damien Dulau (gitaren, bouzouki, programming). Website van ZEF: www.zeffeurs.com.

Omdat de regenvoorspelling niet helemaal gunstig uitpakt is besloten het bal weliswaar buiten, maar onder een overkapping te houden. Het bal begint iets vroeger dan gebruikelijk, om 19:00 uur. Het seizoen wordt hiermee afgesloten, het volgende folkbal in Eindhoven vindt plaats op woensdag 14 oktober. Op het Folkwoods Festival, van 14 t/m 16 augustus in het Philips-De Jongh Wandelpark kan drie dagen lang gedanst worden.

Woensdag 10 juni 2009, Folkbal met ZEF op het Wilhelminaplein (onder overkapping) in Eindhoven.
Van 19:00 tot 23:00 uur, entree gratis.

Zie ook: www.folkwoods.nl.