Op zaterdag 31 oktober geeft Hot Griselda een bijzonder balfolkconcert in het Vlaams Cultureel Kwartier (Vlaams Arsenaal) in Nijmegen. Bijzonder, omdat op deze plek de wieg heeft gestaan van deze Vlaams-Nederlandse balfolkgroep.

Na een concert van Naragonia, najaar 2007, leerden multi-instrumentalist Toon Van Mierlo (Naragonia) en uilleann pipes-virtuoos Stijn van Beek elkaar kennen door met elkaar wat te jammen. Ze besloten samen muziek te gaan maken en een groep op te richten. En daar zijn ze dan, terug in het VCK met hun groep Hot Griselda! De groep bestaat verder uit Jeroen Geerinck op gitaar en Kaspar Laval op bouzouki.

hot griselda
Hot Griselda, foto Ronald Rietman

Het concert wordt vooraf gegaan door een optreden van Wouter Kuyper. Op doedelzak en trekharmonica zal hij zorgen voor een stevige opwarmer, met Vlaamse, Nederlandse en Franse folkdeunen.  

Bal Folk met Hot Griselda en Wouter Kuyper
Zaterdag 31 oktober 2009
Vlaams Cultureel Kwartier (Vl. Arsenaal), Arsenaalpoort 6, Nijmegen
Aanvang: 20.00 u (zaal open 19.30 u)
Entree: EUR 9,-  (er is een beperkt aantal kaarten beschikbaar, dus zorg dat je op tijd bent want vol=vol)

Hot Griselda
Op de vlucht voor Ierse traditionele muziek zocht uillean piper Stijn van Beek in de hersfstkou van 2007 warmte bij een folkbal in het Vlaams Arsenaal te Nijmegen. Geheel ontsnappen bleek echter al snel een illusie: nog voor hij voet op de dansvloer kon zetten, kwamen de klanken van de Ierse pipes hem al tegemoet, deze keer bespeeld door multi-instrumentalist Toon van Mierlo. Een en ander ontaardde al snel in een enthousiaste en vurige sessie. Op een bal in Enschede herhaalde de geschiedenis zich, maar dit keer met een andere Belgische muzikant - Jeroen Geerinck. Het toeval wilde dat Toon en Jeroen al enige tijd met het idee rondliepen om als kwartet te gaan samenspelen op het aankomende Boombalfestival, maar met welke muzikanten? De dolende Stijn en zijn kompaan Kaspar Laval op bouzouki bleken de uitkomst. Hot Griselda was geboren. En zij was heter dan heetst, vetter dan vetst en bij tijd en wijle heel gevoelig... Afgelopen zomer is de debuut-cd uitgebracht. En in oktober zullen ze voor het eerst als band weer terugkeren naar de spans-zolder in Nijmegen, waar het allemaal begon.

Wouter Kuyper
Wouter danst al Balfolk sinds zijn eerste bezoek aan Gooik en is op zijn elfde doedelzak gaan spelen. Op zijn vijftiende kwam daar de trekharmonica bij. Nu geeft hij les en speelt hij in verschillende bands en muziekgroepen. Ook organiseert hij geregeld bals in Utrecht, waar naast zijn eigen Lirio altijd ook andere binnen- en/of buitenlandse bands op de bühne staan. Deze avond staat Wouter in Nijmegen solo op de planken. Intiem, swingend en uiterst dansbaar.