Op zaterdag 21 november 2009 is er weer Bal Folk in Amsterdam. In het Muiderpoorttheater vindt dan het Mokumbal plaats. Een avond lekker dansen op swingende live muziek van gerenommeerde folkbands. Op dit bal speelt Lirio, de trendsettende Nederlandse band die aan de wieg heeft gestaan van het succes van bal folk in ons land.

Lirio (Wouter Kuyper, Gerdien Smit en Sander v.d. Schaaf) speelde op het eerste bal folk in Amsterdam. Omdat dit Mokumbal voor de 10de keer wordt gehouden en dit jubileum niet zonder feestje voorbij mag gaan, is het motto van dit bal 'Dress to impress!' Met andere woorden: feestkleding (wat iemand daar ook onder mag verstaan) is gewenst.

Het Muiderpoorttheater heeft niet alleen een prachtige dansvloer, maar ook een bar en balkon met uitzicht op het podium en de dansvloer. Voor verstokte niet-dansers valt zodoende ook het nodige te genieten tijdens de optredens.

Nog onbekend met de dansen van Bal Folk? Geen punt. Op het Mokumbal komen beginners ook aan hun trekken. Het eerste uur van de avond wordt de basis van een paar veel voorkomende balfolkdansen aangeleerd zodat iedereen meteen kan meedoen. Daarna optredens met live dansmuziek van Lirio en de huisbands Schraapstaal en Melusien. De avond wordt besloten met open podium en sessie.

Alle informatie staat op www.balfolk.nl/mokumbal en hier staat nog een uitnodiging. 
Aanvang 20.00 uur.
Entree € 9,- (CJP/65+ € 6,-).
Muiderpoorttheater, Tweede van Swindenstraat 26, 1093 VS Amsterdam.

Voor surfers van Folkforum bedraagt de entree € 7,50 wanneer vooraf een bericht wordt gestuurd naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. met als onderwerp 'vrienden Mokumbal' en uw naam. U komt dan op de kortingslijst bij de kassa.