Vrijdag 12 november 2010 speelt  met KV Express ten bal in het Vlaams Cultureel Kwartier in Nijmegen.

Bal Folk is dansen op live folkmuziek, meestal gespeeld op akoestische instrumenten, zoals viool, trekharmonica, draailier, doedelzak, gitaar en fluit. Verschillende Europese dansen komen voorbij zoals scottisch, polka, wals, jig en bourrée. Eenvoudige dansen, die je snel mee kunt doen. Afwisselend, speels en romantisch! Op vrijdag 12 november speelt in het Vlaams Cultureel Kwartier Nijmegen de KV Express.

KV Express
KV Express behoort tot de top van de Belgische balfolk. De groep rond accordeon-koningin Sophie Cavez wisselt verfijnde melodieën af met stevig funky werk met top-bassist Cédric Waterschoot in de hoofdrol. De muziek wordt subtiel ondersteund door de percussie van Frédéric Malempré. Onlangs heeft Kv Express hun tweede CD, D-sensation, uitgebracht. Op vrijdag 12 november komen ze naar Nijmegen om op de zolder van het Vlaams Cultureel Kwartier ten bal te spelen. Op hun website zijn enkele liedjes te beluisteren: www.myspace.com/kvexpress.

Voorverkoop
Naast de kaartverkoop aan de kassa op de avond zelf is er ook weer een voorverkoop. Kaarten kunnen besteld worden door een e-mail te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. met naam en aantal kaarten. Daarnaast maakt u gelijktijdig het geld over op rekening 433016159 t.n.v. Vlaams Cultureel Kwartier Nijmegen, onder vermelding van uw naam en het aantal kaarten (€9,00 p.s.). Alleen betaalde kaarten zijn geldig. De voorverkoop sluit 7 november.

Bal Folk met KV Express
Zaterdag 18 september 2010
Aanvang: 19:30 zaal open + dansuitleg, (20:30 eerste band)
Lokatie: Vlaams Cultureel Kwartier, Arsenaalpoort 6, Nijmegen
Entree:  10 euro, 9 euro in de voorverkoop
www.folkbalnijmegen.nl