Op 18 december 2010 is er na een lange onderbreking weer een BoschBal in 's-Hertogenbosch. Organisator Noël Josemans schrijft: Na 2,5 jaar is BoschBal terug van weggeweest! Eindelijk is er een nieuwe geschikte locatie gevonden voor bals in Den Bosch: De gloednieuw verbouwde Muzerije!

Op het programma van deze openings editie staan twee internationale topacts:

Zlabya is een jonge balgroep uit Frankrijk die op swingende wijze de voetjes van de vloer speelt. Met een bezetting van trompet, gipsy gitaar, trekzak, viool, ierse fluit contra bas en percussie, brengt de band een mediterraanse mix van subtiele gevoeligheid en swingende dansbaarheid in prachtige eigen composities.

Na Zlabya is het aan de snarenmeesters van Snaarmaarwaar om op enkel mandoline, mandola en gitaar een stevige potje bal te spelen! En of ze dat lukt. Met behulp van enige gitaareffecten weet Snaarmaarwaar de energie van een drumband neer te zetten, maar enkel en alleen op snaren! In combinatie met zeer fijngevoelige arrangementen behoort Snaarmaarwaar tot de Belgische top.

Ook voor luistervinken geschikt dus... en je kunt in de Muzerije ook gewoon lekker bier komen drinken, Grimbergen van de tap bijvoorbeeld :-)

TIJDEN
Zaterdag 18 december 2010
19.30 Zaal open
20.00 Dansinstructie
21.00 Zlabya (Fr)
23.00 Snaarmaarwaar (Be)
02.00 Einde

LOCATIE
De Muzerije
Hinthamerstraat 74
5211MR 's-Hertogenbosch
Let op: Op loopafstand van het station en NS-nachtnet aanwezig!

Entree: €8 / €5 voor mensen die voor het eerst komen.