Komde gij dansen en meziek maken?
Zaterdag 23 april 2011 19:00 – 01:00 – Hall of Fame Tilburg
In de ‘schoonste stad van’t laand’ gebeurt iets bijzonders. Ontsproten uit Davids wekelijkse pretentieloze muzieksessies in het Tilburgse De Hall of Fame presenteren maar liefst drie gloednieuwe bands zich in Tilburg’s eerste serieuze folkbal.

Het programma
19:00 Dansinitiatie
Balfolk? Wa’is da? Nou gewoon, muziek om op te dansen en dansen op muziek. Denk aan salsa en tango, maar dan Europees en eigenlijk gewoon leuker. Paardansen, rondedansen, rijdansen, noem maar op. Moeilijk? Welnee. Voetenvirtuoos Noël Josemans legt je de basis uit zodat je weet wat je moet doen als je vanavond ouderwets ten dans gevraagd wordt. Meer weten? www.balfolk.nl

De kwaoiste nie
Een folkpurist en een muziekavantgardist hotsebotsen door het traditionele repertoire van de Zuidelijke Nederlanden. ‘t  Zijn de kwaoiste niet, die Sander en David, dus ruzie zullen ze niet snel maken. Spannende muziek des te meer. Een intrigerende confrontatie tussen vlasbaard en gelhaar. Hilarische country-clichés worden afgewisseld met gevoelige deunen en traditionele Brabantse liederen met nieuwe instrumentale composities.


Hypersympathieke dansdeuntjes door accordeon, viool, klarinet, gitaar en percussie. Sander, Niek, Conny en Emilyn vonden elkaar tijdens de muzieksessies in de Hall of Fame. Accordeonist Niek ontdekte de balfolkmuziek en legde vervolgens een onstuitbare productiviteit aan de dag. Wekelijks componeert hij een nieuwe melodie, waar de rest van de band vrolijk mee aan de haal gaat. Spannende intermezzo's, gelaagde arrangementen, improvisatie en vooral enorm veel speelplezier is het resultaat. Speelse muziek met die veel meer is dan om te dansen alleen.
Try-out voor de officiële bandpresentatie op 7 mei op het bal in Theater de Musketon, Utrecht.

David en Martijn
De kracht van de eenvoud...
Eerlijke deuntjes zonder teveel poespas. Oftewel:
Martijn op accordeon, David op banjo en fluitjes.

Le petit boeuf
‘Boeuf’ is het Franse woord voor de nachtelijke muzieksessies midden op de dansvloer. Bij Le Petit Boeuf is volledig geïmproviseerde balfolkmuziek het doel en daarbij wordt geen middel geschuwd. Loopstations, effecten, dissonanten, sferische klanktapijten, polyritmiek, alles wordt uit de kast gehaald om zichzelf en de dansers uit te dagen. Le Petit Boeuf zal beginnen in de basisbezetting van Sander en Noël. Er zijn genoeg muzikanten aanwezig om dit te doen uitgroeien tot een Grand Boeuf zonder weerga!

100% HallBall

Blijf op de hoogte via Facebook en meld je aan!
Locatie: Hall of Fame, St. Ceciliastraat 23, Tilburg