Ook op Koninginnedag is er bal folk. In Tivoli Utrecht spelen Orfeo, de Kelten Zonder Grenzen en de Gonnagles.

Balfolk Fantasy werd al stilletjes geïntroduceerd tijdens Summer Darkness 2010 op het Domplein van Utrecht. Na een overweldigende avond met de eerste echte Balfolk Fantasy Night in Tivoli de Helling, is het nu tijd voor een vervolg.

Op 30 april 2011 kan je genieten van een tweede Balfolk Fantasy Night in Tivoli Oudegracht (Utrecht)! Een grotere locatie, meer ruimte om te dansen en ook nog eens koninginnendag: dat wordt zeker een feest! De optredende bands zijn Orfeo (folk met rock-/metalinvloeden), Kelten zonder Grenzen (akoestische folk met harp, viool en draailier) en Gonnagles (Vlaamse en Franse feestfolk).

Voor de niet dansers onder ons: Balfolk betekent dansen op oude West-Europese muziek gespeeld door nieuwe bands. Dat kunnen koppeldansen zijn zoals scottish, polka of mazurka, maar ook groepsdansen als de jig of de cercle. Tivoli Oudegracht is lekker groot, dus ook niet-dansers kunnen van de concerten genieten. Maar niet-dansen is bijna onmogelijk! Bovendien beginnen we met een dansinstructie, zodat niemand aan de kant hoeft te blijven zitten!

Alles nog even op een rijtje:

Wat: Balfolk Fantasy Night II
Wanneer: zaterdag 30 april 2011
Waar: Tivoli Oudegracht, Utrecht (NL)
Bands: Orfeo, Kelten zonder Grenzen, Gonnagles
Deuren open: 18:30 uur
Aanvang: 19:15 uur
Einde: 23:00 uur, Balfolk DJ tot 00:00 uur
Toegang: 12,- euro
Voorverkoop is begonnen via de website van Tivoli.