Na de zomer begint Wen Versteeg weer met een nieuwe reeks balfolk danslessen in Nijmegen. En net als de vorige reeks zal Cecilia Brand weer assisteren!

De lessen worden in drie verschillende groepen gegeven met de volgende niveau-indeling:

Beginners: Het allereerste begin van de balfolkdansen. We bekijken grondig de basispassen van de meeste groeps- en koppeldansen en eenvoudige, leuke variaties hierop: jig, tovercirkel, scottish, mazurka, polka en enkele Bretonse dansen. We gaan ook al luisterend naar de muziek de verschillende dansen leren onderscheiden. We besteden ook veel aandacht aan een goede danshouding.

Half gevorderden: Hier gaan we verder met de wals en de bourree en gaan we het leiden en volgen verder uitwerken. Ook gaan we de wereld verkennen van de onregelmatige dansen en hoe ze te herkennen. Daarnaast spelen we verder met variaties en leren we hoe we deze mooi in de dans kunnen verweven.

Gevorderden: In deze groep wordt er van uitgegaan dat je alle paren dansen goed beheerst (scottish, mazurka, polka, wals in 3). We gaan dansen als de polska en de onregelmatige walsen verfijnen en deze uitbreiden met variaties. Waar nodig gaan we ook in detail kijken naar de bourree pas en hoe daar mee te variëren. Ook gaan we het leiden en volgen en de danshouding nog verder verfijnen en gebruik maken van video om jezelf te kunnen zien dansen en daarop feedback te ontvangen.
LET OP: Dit niveau is niet een automatisch vervolg op de half gevorderden! Bij twijfel over je dansniveau geef dit even aan bij het aanmelden.

De reeks bestaat uit 12 avonden op de volgende dagen:
22, 29 september, 6, 13, 20 oktober, 3, 10, 17, 24 november, 1, 8 en 15 december

Tijden:
Beginners: 19.00 tot 20.15
Half gevorderden: 20.15 tot 21.30
Gevorderden: 21:30 tot 22:45

Kosten voor de cursus zijn 100 euro. Mensen die niet veel te besteden hebben kunnen een korting van 10 euro krijgen.

Opgeven doe je door een mailtje terug te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. met daarin:
voor en achternaam,
woonplaats,
telefoonnummer,
of je korting wil,
niveau van de les
en een omschrijving van je danservaring.

Dan krijg je zo snel mogelijk een mail terug hoe je mag betalen.

De locatie:
De cursus wordt gegeven bij dansschool Amanné
Tweede Walstraat 118
6511 LW Nijmegen
www.amanne.nl

Alle info is ook terug te vinden op www.balfolk.nl/lessen.php#nijmegen.