Zondag 8 april in het Internationaal Danstheater in Amsterdam: het Grote Mokum Paasbal met Mélopées et Moribondes, en Maalstroom.

In het prachtige danstheater met een houten zwevende dansvloer op loopafstand van Centraal spelen voor u drie bands: Mélopées et Moribondes, Maalstroom en . Tussendoor is er een heerlijk Indonesisch buffet (reserveren) en vooraf geeft gediplomeerd dansdocente Jeannette een extra uitgebreide workshop balfolk dansen, muzikaal begeleid door Niek. Een mooie gelegenheid om je vrienden en familie eens mee te nemen!

De vier professionals van Maalstroom geven al jaren een heel eigen draai aan Keltische folk met (bas)klarinet, gitaar, bouzouki, viool, percussie en zang. De leden van de groep hebben een zeer diverse achtergrond van jazz en geïmproviseerde muziek en dans tot Oost-Europees, Engels, Frans en natuurlijk Iers. Samen met Jo Freya, de saxofoniste van de legendarische Engelse balfolk band Blozabella, hebben zij nu een spannend balfolk repertoire ontwikkeld dat met Pasen het licht ziet.

Alle smaken komen voorbij in de muziek van het gloednieuwe Nederlandse balfolkcollectief dat eigen composities speelt op accordeon, klarinet, gitaar en percussie. Hun arrangementen zijn uitgekiend, de sound is transparant en rijk. Een hecht ensemble dat speelse muziek laat horen die veel meer is dan om te dansen alleen. Deze zomer zijn zij de revelatie op de Franse festivals, maar nu eerst Amsterdam.

Té (trio), foto Anke van Iersel

De drie knotsgekke Fransen van Mélopées et Moribondes zijn voor het eerst in Nederland. Wie ze afgelopen zomer in Frankrijk gezien heeft, zal ze niet vergeten zijn, want overal waar ze opdoken was het feest. Ze komen met saxofoon, gitaar en trekzak, verder weten we eigenlijk niet wat er gaat gebeuren, maar het wordt in ieder geval lekker dansen.

U kunt online (http://tinyurl.com/paasbal) of telefonisch reserveren (020-6235359).

Voor het buffet is reserveren noodzakelijk en dat kan uiterlijk tot 4 april.

Programma:
14:00 Dans workshop door Jeannette Snier & Niek
16:00 Maalstroom
17:00 Té
19:00 Dinner buffet
20:00 Mélopées et Moribondes
22:30 Einde

Band en theater links:
http://www.temusic.nl/
http://www.maalstroom.net/
http://www.youtube.com/watch?v=wpMGXSMhA6E
http://www.intdanstheater.net/
http://www.balfolk.nl/agenda.php?bal=725