Sinds juni 2008 is BoschBal, een sociaal dansevenement dat in de Talent Factory gehouden werd, gestopt. Nu opent de Muzerije haar deuren voor dit bijzondere feest. In het gloednieuw verbouwde Atrium, zal Den Bosch op 26 oktober weer volop kunnen genieten van het samen dansen op live muziek. Ten bal spelen RAMA en Naragonia Quartet.

Even het concept opfrissen: een uniek avondje uit waarbij jong en oud, na een gratis dansles, samen dansen in koppel, rij of kring op swingende live balmuziek. Iedereen is welkom; Je hoeft niet te kunnen dansen, want aan het begin van de avond krijg je (gratis) een uur dansles. Hierin worden de belangrijkste baldansen als een jig, wals of een mazurka op een frisse manier uitgelegd, zodat iedereen mee kan doen en niemand als muurbloempje achter blijft. Na deze dansinstructie gaat de eerste live band van stag, die de voetjes van de vloer zal spelen.

Tijdens deze doorstart van BoschBal in de Muzerije staan er twee acts op het programma. Naragonia Quartet behoort tot de Vlaamse top en is een van de meest gewaardeerde balgroepen in Europa. Multi-instrumentalist Toon Van Mierlo en trekzak speelster Pascale Rubens creëren in combinatie met snarenmeester Maarten Decombel en viool-virtuoos Wouter Vandenabeele een heel eigenzinnig en swingend universum waar het fijn vertoeven is.

Naragonia Quartet

RAMA is de enige balband die Den Bosch rijk is. Voor hen dus een thuiswedstrijd. Twee jonge fluitistes spelen speels op elkaar in en worden stevig en groovy of verfijnd ondersteund door hun achterban op gitaar, bas en drums. Dynamisch zoekt RAMA naar gewaagde melodiën, harmoniën en accenten. Het repertoir is geheel van eigen hand en is veelzijdig ingekleurd, waardoor dansers kunnen genieten van dromerige, swingende, groovy, verstilde, romantische of spooky klanken...

RAMA, foto Wieke Hoeke

Iedereen is welkom om te komen dansen, luisteren, nieuwe mensen te ontmoeten of grimbergen van de tap te drinken. De dansinstructie begint om 20.00 en het bal om 21.00 uur. Na het bal is er nog ruimte voor een jamsessie of er worden plaatjes gedraaid. Om 03.00 sluit de Muzerije haar deuren. Voor meer informatie zie www.facebook.com/boschbal.

BoschBal met Naragonia Quartet en RAMA, 26 Oktober 2012 vanaf 20:00 uur in De Muzerije, Hinthamerstraat 74, 5211 MR 's-Hertogenbosch. Entree €10,00