Op woensdag 13 april worden de folkbals in café Wilhelmina in Eindhoven na een pauze van twee jaar hervat. En het wordt gelijk een feestje, want het is alweer de 150ste editie. Gelegenheidsformaties WILMA! en Mieneke (met zowel Vlaamse als Nederlandse topmuzikanten in de gelederen: Thomas Hoste, Joris Alblas, Puck Duits, Anouk Sanczuk en Niek van Uden) zullen ten bal spelen.

Vanaf december 2003 vinden in café Wilhelmina in Eindhoven folkbals plaats. Het initiatief kwam ooit van de dochter van Folkwoodsorganisator Tinus Kanters. Naomi zag op Na Fir Bolg in België een stel jonge gasten op het podium met daarvoor nog een flinke groep jongeren die al dansend uit hun dak gingen en werd enthousiast. AedO werd geboekt op Folkwoods en daar werd met Koos Cornelissen (café Wilhelmina), Wil van Gorkum en Nikolaj Marks (Travak) en Wilco van der Kolk het plan gesmeed om zo'n bal eens een paar keer in Wilhelmina te organiseren. Het plan werd een succes en zo ontstond een maandelijks bal, dat elk seizoen van oktober t/m juni elke tweede woensdag van de maand heeft plaatsgevonden tot en met februari 2020 (waarna er tijdelijk geen bals mogelijk waren vanwege de coronapandemie). 

De organisatie heeft tijdens de gedwongen pauze de agenda's nog eens nagekeken en is tot de conclusie gekomen dat er gelijk feestelijk begonnen kan worden met het 150ste folkbal. Voor de gelegenheid staan er twee formaties die ten bal spelen met combinaties van toppers uit de Nederlandse en Vlaamse balwereld in de gelederen die gewoonlijk niet samen optreden.

WILMA! bestaat uit: Thomas Hoste, Joris Alblas en Puck Duits waar Mieneke wordt gevormd door Niek van Uden en Anouk Sanczuk. Ze spelen om beurten (en mogelijk ook samen) een balprogramma van 2,5 tot 3 uur. 

Thomas Hoste
Thomas Hoste, foto Ronald Rietman
Niek van Uden
Niek van Uden, foto Ronald Rietman

Woensdag 13 april 2022, 150ste folkbal bij café Wilhelmina, Wilhelminaplein 6, 5611HE in Eindhoven.
Aanvang 20:00 uur. Er wordt eerst een korte dansuitleg gegeven door Wilco en Anita, daarna spelen Wilma en Mieneke ten bal.
Entreee: €8,-

Facebookevent: https://www.facebook.com/events/496757892042298