"Eerste Nijmeegs Bal Folk bijzonder geslaagd"

Afgelopen zaterdag was er het eerste Nijmeegse Bal Folk. Het was echter niet in Nijmegen, maar op de houten dansvloer in de oude bibliotheek van woon- en werkgemeenschap De Refter in Ubbergen. Wen Versteeg, een van de initiatiefnemers mailt enthousiast dat deze proefavond bijzonder geslaagd is.

Wen: "Ik kan met trots zeggen dat het een prachtige avond is geworden! De opkomst was boven verwachting, vanuit heel het land zijn de dansers naar Nijmegen gekomen, de muziek was heerlijk en de sessie achteraf was een prima afsluiting van het eerste (en zeker niet het laaste!) Balfolk in Nijmegen."
Hij vervolgt zijn verslag met: "Na de dansinstructies begon de avond met een fijne groep muzikanten bestaande uit twee leden van de folkguerrilla (Arnold en Hester), Henk Kuik, dé accordeon specialist uit Malden, Duco Scheepens, trouw sessiemuzikant en Wouter van Lirio die het geheel in goede banen heeft geleid. De vele dansers bleken in goede handen en hebben geen moment stil hoeven te zitten! Als afluiter hebben Wouter en Sander als Lirio-duo onze dansers tot het uiterste laten gaan en uiteindelijk het Bal met een fijne rondo afgesloten.
Daarna zijn we naar de kroeg verhuisd waar we nog tot de vroege uurtjes door zijn blijven dansen onder leiding van de muzikanten die er maar geen genoeg van konden krijgen...
Voor mij was deze 'proef-balfolkavond' een groot succes, een vervolg gaat er zeker komen!", aldus Wen Versteeg.
Zie ook: www.balfolknijmegen.tk