Gent grossiert in folkdans-cursussen

Wie 't nog niet wist. Folkbal is hot. Zeker in België en dan nog het meest in de stad waar de wieg staat van het Boombal, Gent. Daar zijn momenteel al twee instelling die folkdansles geven. Naast het Boombal dat een nieuwe serie lessen aankondigt, gaat danshuis De Ingang vanaf maandag 14 februari alweer aan de slag gaat met een tweedereeks van zeventien lessen folkdans. Ze zijn bedoeld voor ieder die de baldansen al een beetje onder de knie heeft. Danshuis De Ingang vind je aan de Land van Waaslaan 78, vlakbij station Dampoort in Gent. Afgelopen maanden was daar een beginnerslessenreeks. Nu komt er dus een vervolg voor iedereen met een serieuze basis, die op een folkbal zijn of haar plan kan trekken op de dansvloer.
Dansen uit geheel Europa komen aan bod, maar ook nog meer trancegevoelige Bretonse dansen dan alleen maar de andro of de hanterdro. Ook leer je meer verschillende variaties op de verleidelijke Franse bourrees. Je maakt kennis met enkele Ierse en Zweedse dansen en dansstijlen, extra versieringen op al bekende dansen als de scottisch plus improvisaties en op bijvoorbeeld mazurka en polka. Les wordt gegegevn door Peter De Rop en Harlinde Keymolen (van 't Smiske in Asse) die ook al de eerste lessenreeks in De Ingang voor hun rekening namen en ondertussen her en der in België dansinitiaties geven. Voor meer info over prijs en inschrijvingsmodaliteiten: www.de-ingang.be De Ingang opendeurt trouwens op zaterdag 29 en zondag 30 januari met gratis tientallen proef- en initiatielessen. De folkinitiatie vindt plaats op zondag 30 januari om 16u.

Les via Boombal
Binnenkort start Boombal in Gent met een nieuwe reeks danslessen. Die vinden plaats in het zaaltje van het Trefpunt, en het zaaltje van de Charlatan.

Beide locaties zijn gelegen in het hart hartje van Gent (bij Sint-Jacobs).

De lessen beginnen op zondag 13 februari en lopen tot en met zondag 13 maart ('s avonds).

Er is nog genoeg plaats in niveau 1 (met Leen Devyver) & niveau 3 (met Koen Dhondt). Niveau 2 zit zo goed als vol. Exacte tijden, foto's, adressen enz vind je op www.boombal.be/danslessen.

Boombal met Balbrozoukis
Dinsdag 25 januari is er in de Centrale weer het maandelijkse Boombal. Om 20 uur begint er een dansinitiatie. Vanaf 21 uur treedt Balbrozoukis op. Violist Wouter Vandenabeele van Balbrozijn is verhinderd en wordt vervangen door de Griekse folkviolist Jorgos Ladakis, die voor de eerste keer in België is. Vanaf 00 uur is er een jamsessie olv Jobas De Meester. Entree 5 euro.

insdag 25 januari is er in de Centrale weer het maandelijkse Boombal. Om 20 uur begint er een dansinitiatie. Vanaf 21 uur treedt Balbrozoukis op. Violist Wouter Vandenabeele van Balbrozijn is verhinderd en wordt vervangen door de Griekse folkviolist Jorgos Ladakis, die voor de eerste keer in België is. Vanaf 00 uur is er een jamsessie olv Jobas De Meester. Entree 5 euro.

Boombal voor Rode Kruis met Göze XXL
Zaterdag 12 februari is er een speciaal Boombal en fuif waarvan de opbrengst gaat naar de internationale werking van Rode Kruis-Vlaanderen. kassa: 7 € / voorverkoop: 6 €
Voorverkoop: 09/225.81.97 & Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .
20u00: deuren open (turbinezaal de centrale, kraankindersstraat 2, gent)
20u30: dansinitiatie, live begeleid door Madingma (Stefan & Diederik Timmermans) 21u30: pauze
22u00: boombal met Göze: Wim Claeys (diatonisch accordeon) , Maarten Decombel (gitaar), Sam van Ingelgem (bas), Toon van Mierlo (sopraansax & doedel-fluiten) en Jo Zanders op percussie.
24u30: fuif met verschillende dj's