anveld
Anveld, foto Jan Stragier

Woensdag 2 februari speelt de talentvolle Belgische band Anveld ten bal op het Folkbal te Eindhoven. Anveld wordt in eigen land, onder anderen door DJ.Jåk op folkroddels.be vergeleken met groepen als AedO en Embrun. Anveld is dan ook meer dan ooit klaar om breed door te breken met aanstekelijke bourrées, jigs, rondo's, andro's, tarantella's, tovercirkels, walsen, mazurka's, polka's, scottischen etc.

Anveld speelde al tweemaal op het Folkfestival Dranouter, tweemaal op het Festival van het Zeemanslied, op het Deerlycke Folkfestival en op het Fers Folkfestival te Nederland. Daarnaast speelde Anveld ook ettelijke tientallen keren voor andere gelegenheden (o.a. dansinitiaties, café-optredens, minifestivalletjes en 't Smiske).
De groep bestaat momenteel uit Eddy Vanacker (gitaar/ hij schreef de Sois Belle-hit Laat ons dansen), Maarten De Splenter (saxen en piano), Inge Smedts (fluit, piccolo en doedelzak), Seraphine Stragier (cello en viool), Tim Coulembier (bas) en Sam Bouckaert (drums).
Anveld is het Oud-Nederlandse woord voor "aambeeld". Anveld is gevraagd om mee te werken aan de nieuwe CD van 'Jong Folk'! (waar overigens ook Lirio als enige Nederlandse groep aan meewerkt).
Folkbal in café Wilhelmina, Wilhelminaplein Eindhoven. Woensdag 2 februari. Aanvang: 20 uur. Entree € 5,00.
Zie ook www.folkbal.nl.