Woensdag Folkbal Eindhoven met Amorroma

Aanstaande woensdag 1 december is er het tweede Folkbal van de tweede serie folkbals in Eindhoven. Dit seizoen is het elke eerste woensdag van de maand bal in Cafe Wilhelmina op het Wilhelminaplein. Dit keer is de muziek van de Belgische formatie Amorroma. Het bal begint om 20.00 uur en duurt tot 24.00 uur. Toegang € 5,-. Wilco en Yvonne verzorgen opnieuw de dansinstruktie. Ook is er muziek van de huisband Travak.

Amorroma
Amorroma
is een groep rond fluitist/doedelzakspeler/componist Jowan Merckcx. Merckcx bracht al twee albums uit: 'Op Voyage' en vorig jaar 'Carduelis'. Amorroma laat zich niet in een muzikaal hokje plaatsen. Wel is het beïnvloed door de Europese muziekcultuur, maar in alle composities origineel. Onze recensent Paul roemde het laatste album 'Carduelis' met de kwalificatie: internationale klasse. Hij heeft het over bloedmooie arrangementen.
Even een citaat uit de recensie:
…er wordt veelvuldig "geciteerd" uit de Europese muziektraditie, echter nergens wordt er klakkeloos gekopieerd. Een nummer als "Indre" (Noiret) laat zich vergelijken met de allerbeste Ierse lament. Mooi gestreken bas en fabelachtig doedelzakwerk van Jowan Merckx. De bandoneon van gastmuzikant Dirk van der Harst fungeert hier als echo van die doedelzak. Een van de mooiste nummers van de CD. De overgang naar het up-tempo nummer "Jean Profite/Duti" is misschien een beetje te abrupt maar dat ben je snel vergeten naarmate dit stuk zich ontwikkelt. Herinneringen aan het "oude" Bamboche en Jean Blanchard dringen zich onweerstaanbaar op….

De bezetting van Amorroma:
Jowan Merckcx
: fluiten, doedelzakken, bugel, percussie.
Vincent Noiret: contrabas.
Bert Van Reeth: gitaar.
Rheidun Schlesinger: keltische harp.
Dirk Naessens: viool.

Zie ook: www.amorroma.be.