Zondag 15 mei a.s. zingt en speelt folkband Vooks uit Kerkrade op het Tweede Folkroddelsbal in Kortrijk in België. Vooks speelty er in het voorprogramma van het trio Wim Claeys, Maarten Decombel en Stephan Pougin (percussionist van Panta Rhei). Op het eerste Folkroddelsbal kwamen ruim driehonderd man.

Het folkroddelsbal biedt naast de concerten een bal met o.a. Klaas Keymolen (AedO) op trekzak en Leen Taeleman voor de dansles. DJ Jåk sluit af met een spetterende biertentfuif.

Vooks
Vooks® dat een eigen vocale interpretatie geeft aan Engelse, Schotse en Ierse traditionals treedt in Kortrijk aan met zes bandleden ipv vier.
Samenstelling: Caroline Dijkman, zang (sopraan) en tin whistle - Steven Schoevaart, zang (bas) - Geert Regterschot, zang (tenor) en gitaar (semi-akoestisch) - Thijs Post, zang (tenor) en gitaar (semi-akoestisch) - Gerd Leunissen, percussie - Yvonne Vroomen, dwarsfluit en piccolo.

Het Folkroddelsbal is zondag vanaf 20 uur in het JOC aan de Filips v/d Elzaslaan 35 in Kortrijk. Kaarten: VVK €4 ADD €5. Voorverkoop via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. De voorverkoop stopt op vrijdag 13 mei om middernacht.