Zwolle krijgt ook een Bal Folk. Aanstaande zondag is het voor het eerst. van 15.00 tot 21.00. De muziek komt van de ervaren vroegere Amerant-muzikanten Grigori Sarolea (viool, doedelzak, zang) en Irina Sarolea (diatonische accordeon, percussie, zang). Ook andere muzikanten zijn welkom. De organisatie geeft aan dat bij de dansinstructie ook aandacht is voor Bretons en dat de houten dansvloer in het Hobbemahuis (voorheen Hobbemaschool) geen hoge hakken kan verdragen.

De muzikanten zijn beide toppers op hun instrumenten. Grigori Sarolea (viool, doedelzak, zang) is artistiek leider van Kalinka, studeerde af als muziekwetenschapper bij prof. Grijp, is dirigent van tal van koren en speelt voor zijn hobby al vanaf zijn jonge jaren in folkgroepen, zoals lange tijd in Amerant.. Irina Sareola is erkend docente op diatonische accordeon. Zij speelde en zong ook in Amerant en maakt ondermeer deel uit van het duo Windroos.

Het Bal Folk begint om 16.00 uur met dansinstructie zodat ook beginners meteen van start kunnen. Voornamelijk Europese dansen worden voorgedaan, zoals Scottish, Bourrée, Mazurka, Cercle, Jig en Andro. Bij veel groepsdansen wordt voortdurend van partner gewisseld, zodat iedereen wel een keer met iedereen danst.

Om 15.00 gaat de danszaal open van het Hobbemahuis (Hobbemastraat 6, Zwolle) Om 16.00 is er dansuitleg. De entree bedraagt 4,50. Om 18.00 is er een tafel vol eten (eigen bijdrage) zodat een ieder die dat wil de lege maag kan vullen om daarna weer verder te dansen. Het bal eindigt om 21.00.

Route
Het Hobbemahuis is goed bereikbaar met openbaar vervoer: vanaf station Zwolle: lijn 10, uitstappen FransHalsstraat (7 min). Rembrandlaan uitlopen, eerste links, eerste rechts (school aan de linker kant) (3 min lopen).

Met de auto: A28 vanaf Amersfoort/Arnhem: Afslag centrum, rechts (Katerdijk), einde links (Pannekoekendijk), rotonde rechts (Schuttevaerkade), eerste links (Albert Cuypstraat), vijfde rechts (Hobbemastraat): aan de linker kant is de Hobbemaschool. A 28 vanaf Meppel/Groningen: Afslag centrum, links (Burg. Roelenweg), rotonde recht door (Schuttevaerkade), eerste links (Albert Cuypstraat), vijfde rechts (Hobbemastraat): aan de linker kant is het Hobbemahuis.

Parkeren kan aan de Albert cuypstraat. Alternatief: parkeergarage: Schutterverkade recht door (dus niet afslaan naar de Albert cuypstraat), rotonde rechts, eerste links. (is ong. 7 min lopen)

Voor meer informatie Cornelis Kapitein, tel 038-4546220