Het Boombal-virus rukt vanuit België op naar ons land. Een artikel van GPD-correspondent Max Steenberghe dat afgelopen week in tal van regionale dagbladen verscheen, heeft ook zijn uitwerking richting Hilversum. Vanmiddag (za 15/4) was er op de VARA-radio in het programma Spijkers met Koppen uitgebreid aandacht voor het Boombal. Zondagavond (16/4) is er in Den Bosch het eerste BoschBal. En ter gelegenheid van alle media-aandacht maakt Boombal.be nu data bekend van zes Boombals die in juli en augustus her en der in Nederland plaats hebben. Het artikel van de GPD-correspondent verscheen vorige week zaterdag voor het eerst in de Provinciale Zeeuwse Courant en het Brabants Dagblad. Deze week volgden ondermeer publicaties in het Noordhollands Dagblad, BN/De Stem en het Eindhovens Dagblad. De complete versie van het verhaal zoals dat in het Noordhollands Dagblad verscheen is na te lezen op www.boombal.be/Noordhollands_Dagblad_6april2006.pdf.


Radio
In het VARA-radioprogramma Spijkers met Koppen was vanmiddag tusen 12 en 13 uur een interview & live-sessie met boombal-oprichter Wim Claeys. De presentatoren vroegen zich badinerend af of het een soort line-dance betrof, maar de jarige Wim Claeys had in no time de lachers op zijn hand en werd uiteindelijk ook nog toegezongen vanwege zijn verjaardag. En pasant speelde hij op zijn diatonische trekzak nog een vlotte scottish waar twee vanuit Gent meegereisde dansers (Dries & Mira) op dansten. Via www.vara.nl/spijkersmetkoppen is een ander te herbeluisteren.

Ter gelegenheid van deze media-aandacht kondigt Boombal.be nu reeds 6 boombals in Nederland aan. Deze data zouden aanvankelijk later vrijgegeven worden bij een persconferentie op 20 april van Zomerfestival Vlaanderen (www.zomerfestival.org), in het kader waarvan deze zes bals in het zuiden van het land plaats hebben. Bovendien zijn enkele organisatoren zijn nu al druk in de weer met het organiseren van boombals in de Noordelijke helft van ons land, o.a. in Wormer en in Ijmuiden. Deze data worden later bekend gemaakt. Alle beschikbare data vind je op www.boombal.be/agenda.

Zes boombals in Nederland
De zes Boombals in Nederland gaan door onder de noemer Boombal in het Park. Ze maken onderdeel uit van Het Zomerfestival Vlaanderen. Dat festival bestaat uit meer dan 180 concerten in 22 parken verspreid over 22 steden in Vlaanderen en Nederland.

De data en locaties van de boombals in Nederland zijn:
Ma 3 juli Nolensfeesten, Monseigneur Nolensplein, Venlo 20 uur.
Wo 12 juli Vrouwenhofconcerten, Vrouwenhofpark, Scholtenboslaan, Roosendaal 20 uur.
Wo 19 juli Muzenconcerten op de Universiteit van Tilburg aan de Hoogeschoollaan aldaar 20 uur.
Ma 24 juli Wantijconcerten, Wantijpark, Baden Powelllaan, Dordrecht 20 uur.
Di 1 aug Valkenbergconcerten, Valkenbergpark, JF Kennedylaan, Breda 20 uur.
Do 3 aug, Muziek op 't Wwilhelminaveld, Wilhelminaveld, Blokstelle, Bergen op Zoom 20 uur.
En voor de mensen uit Zuidoost-Brabant is er wo 9 aug net over de grens in Lommel (onder Eindhoven) Feest in het Park met boombal door Göze.

BoschBal
Nu zondagavond 16 april is er in Den Bosch het eerste BoschBal. Een folkbal naar voorbeeld van het Boombal met muziek van OrfeO en de Vlaamse topband Göze (met Wim Claeys op accordeon). Het speelt zich af in de Talent Factory, Buitendijk 2, 5211WJ 's-Hertogenbosch (3 minuten lopen van het centraal station). Buitendijk 2, 5211WJ 's-Hertogenbosch. Dansinstructie 20:00 uur, aanvang bal 21:00 uur. Vanaf 24:00 - 02:00 uur afterparty van jamsessie en dans. Zie ook www.balfolk.nl/boschbal.

Single
Boombal is een dansfeest voor jong en oud op groovy folkmuziek. Dat veel mensen elkaar leren kennen op een boombal is een feit, meer nog, het is zelfs één van dé kenmerken van een boombal: iedereen danst met iedereen, iedereen praat met iedereen, er hangt een heel sociale en open sfeer. In ons land heeft een Singles-website door dat hiervan soms ook koppeltjes komen... zie www.startgeluk.nl.