Op vrijdag 5 mei 2006 vanaf 17u, organiseert de muziekacademie van het Vlaamse Sint-Niklaas
(waar vanaf dit schooljaar met succes een nieuwe folkafdeling is opgericht) voor de vierde keer de "Dag van de Folk", ditmaal in samenwerking met 't EY (Koutermolenstraat 6b, 9111 Belsele).

De bedoeling is dat de deelnemers tussen 17.30u en 20.00u enkele folkdansen leren spelen en/of zingen onder leiding van Wouter Vandenabeele (Ambrozijn, Olla Vogala,...), Bart De Cock (Kadril), Elly Aerden (Mairan, Bodixchel,...), Bert Van Reeth (Amorroma) en Bart Van Troyen.
 
Tussen het spelen door ondervinden de muzikanten ook ritme, tempo en accenten van deze zelfde dansen "aan den lijve" tijdens een folkdansinitiatie met Harlinde Keymolen en Birgit Bornauw.
 
Om 20.00u spelen de muzikanten die deze verschillende sessies gevolgd hebben dan ten dans voor hun collega's, de andere samenspelgroepjes.
Om 21.30u wordt de dans verder gezet door de energieke jeugdige folkbalgroep Lebocha.
 
De combinatie Cursus-Folkbal is gratis en staat open voor iedereen die graag muziek maakt,
zowel leerlingen van de academie als muzikanten van buitenaf.
 
Wie niet deelneemt aan de cursus, en toch het bal met Lebocha wil meemaken, betaalt 1€ (EY-leden) of 3€ (niet-EY-leden).  Men kan zich lid maken op de avond zelf, en betaalt daarvoor dan 2€.
 
info: +32  3  777 81 58
 
Om zich nog in te schrijven volstaat het om zo vlug mogelijk (graag nog vóór 1 mei)
een mailtje te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., en daarin te vermelden:
*je naam, mailadres en/of telefoon
*welk(e) instrument(en) je bespeelt (tenzij je graag wil meezingen met Elly)
*of je al dan niet (aan 1,20€) één of meerdere broodjes kaas / hesp / vegetarisch bestelt.