Op 2 juli 2006 is er weer een Heukelum Open Air. Wederom is brouwerij 't Kuipertje open en mag het stuk land er naast gebruikt worden. Hieronder een overzicht van de optredende groepen, afsluiter is Duo Decombel & Decker.

Melusien
De folkformatie Melusien bestaat uit Erica van Brenk en Marion van Kouwen. De muziek die ze maken is geworteld in de Europese traditie, maar heeft een eigentijds geluid. Het repertoire is veelzijdig: ze spelen (meer)stemmige melodieën voor luisterpubliek. En ze spelen graag voor dansers.

Drieërlei
Retour in Heukelum: Drieërlei. Dit drietal maakt al geruime tijd G'chem en omgeving onveilig met hun overwegend franse folk repertoire.

Slomo babes
Slomo babes.. de nieuwe dans sensatie uit het Noorden.. met vandaag de primeur van een zelf geschreven wals in 5'en. En natuurlijk ook veel mazurka's.

Dirom Darom
Dirom darom maakt muziek maar beide dames dansen ook graag en zien graag dat er gedanst wordt. Vandaar dat er speciaal muziek geschreven is om op te bewegen. Er is een vocale Tarantella te bedansen, een bouree op verleidelijke tekst, een Andró, een walsmedley en een gigue die bestaat uit oud-hollandse liedjes. Ook hebben ze een aantal dansen zelf gemaakt dus is er ook iets nieuws te beleven. Het kan zelfs op z'n middeleeuws. Dirom darom staat op zaterdag 12 augustus om 2 uur op Folkwoods en probeert op 2 juli dus alvast wat uit: wees een (w)aardig proefkonijn en kom lekker mee hopsen!!

Duo Decombel & Decker

Maarten Decombel en Rémi Decker begeven zich op een muzikale tocht langs de traditionele muziek van Ierland, Bretagne, het centrum van Frankrijk en Scandinavië...
Samen brengen ze een autodidactische interpretatie van een levendig repertoire dat een geslaagde samensmelting vormt van oude en nieuw, van traditie en creatie. In 2004 winnen ze het 'Bourdonwedstrijd' van Gooik. Een van de meest groovy duo's.

Programma
15:00uur: Het bal begint
18:00uur: Gezamenlijke picknick (neem allemaal wat mee)
19:00uur: Afsluiting van het bal met Decombel & Decker

Zie ook: www.folky.org.