Na een zeer geslaagd tostibal in februari van dit jaar volgt in Amsterdam op zaterdag 23 september de tweede editie. Deze keer is het bal uitgebreid naar 2 zalen met open podium en sessie. De muziek wordt verzorgd door Trio Rémi Decker (Be), Melusien, Slomobabes en Schraapstaal. Het bal is rookvrij en kent een afterparty.

Het programma begint om 20 uur met dansinstructie. In de grote zaal worden de allereerste beginselen uitgelegd, in de kleine zaal gaan gevorderden aan de slag met de mazurka en de wals.
Het totale programma ziet er als volgt uit:

Grote zaal:
20.00 uur: dansinstructie voor beginners met Wirtex (instructie) en Tjopper (muziek)
21.00 uur: Bal met Schraapstaal
22.15 uur: Bal met Trio Rémi Decker
Einde rond 24.00 uur

Kleine zaal:
20.00 uur: dansinstructie met de nadruk op mazurka en wals voor meer gevorderden met Hérisson (instructie) en de Slomobabes (muziek)
21.00 uur: Muzikantencafé
24.00 uur: Melusien
Daarna tot 02.00 uur: akoestisch bal folk met open podium en sessie

Trio Rémi Decker
Originaliteit en creativiteit staan voorop bij dit Belgische trio. De jonge, maar reeds ervaren muzikanten, laten zich vrij inspireren door Europese traditionele muziek. Ze zoeken naar een stijl die even actueel is als traditioneel, even subtiel als stevig, met ruimte voor improvisatie en invloeden uit andere genres. Rémi Decker is specialist op doedelzak. Hij bespeelt meerdere types zoals béchonnet, uilleann pipes, pastoral pipes, en säckpipa. Decker is pas voor in de twintig maar heeft al een stevige naam opgebouwd met groepen als Griff, ‘k  Voel me Belg, Belgian Bagpipe Groove Experience en met zijn trio dat verder bestaat uit gitarist Maarten Decombel (o.a. Göze en Urban Trad) en contrabassist Benny Van Acker (o.a. Hijaz).
Zie ook www.remi-decker.be.

Melusien
De muziek van Melusien is geworteld in de Europese traditie, maar heeft een eigentijds geluid. De samenstelling: Erica van Brenk (dwarsfluit, tinwhistle en harp), Marion van Kouwen (trekharmonica, concertina en zang) en Fokke-Jan Swart (contrabas en gitaar).
Zie ook www.melusien.nl.

Schraapstaal
De Nederlandse groep zoekt nieuwe wegen in de traditionele muziek. Ze gaan aan de slag met hoofdzakelijk melodieën uit Nederland, de Britse eilanden, Frankrijk en Scandinavië. Samenstelling: Corné (diatonische trekzak, draailier), Gitta (draailier en gitaar), Marco (contrabas en djembé), Marieke (blokfluiten) en Nico (ddoedelzak en viool).  
Zie ook www.schraapstaal.nl.

Slomobabes
Sandra de Jong en Edith Erberveld vormen samen de Slomobabes. Op harmonica en viool specialiseren ze zich in ingetogen dansjes als wals en mazurka.
Zie ook www.slomobabes.nl.

Het bal speelt zich zaterdag 23 sept vanaf 20 uur af in AVC/Terpsichore, James Wattstraat 58c, 1097DM Amsterdam. Entree 8 euro.

Zie ook: balfolk.nl/tostibal/index.html.