-door Mirjam Adriaans, foto Ronald Rietman-
Hoewel er met een uurtje vertraging begonnen moest worden, was de tweede editie van het Boschbal in Den Bosch gisteravond een geslaagde aangelegenheid. Naar schatting waren er zo'n 200 mensen naar The Talent Factory gekomen om na instructie te dansen op de muziek van Naragonia en EmBRUN.Ten opzichte van de vorige keer had de organisatie bijgeleerd. Er was iets meer ruimte gecreëerd voor de dansvloer en de drankkeuze was ook wat uitgebreid. Al snel nadat de zaal openging liep The Talent Factory vol met danslustigen. Om acht uur stond immers de instructie gepland. Toen bleek dat de soundcheck van EmBRUN nog moest beginnen werd duidelijk dat het allemaal wat later zou worden, maar de stemming zat er goed in en er werd geduldig gewacht. We konden ook gelijk horen dat deze keer in elk geval geen grote geluidsproblemen zouden ontstaan.

Wen Versteeg gaf met vriendin Nieke de instructie. Andro, jigue, tovercirkel, scottish en bourree werden door een groot aantal dansers flink geoefend  bij de heldere uitleg. Er waren veel beginnelingen, die door de wat meer ervaren dansers bemoedigend werden toegesproken.

Vervolgens was het aan Naragonia om ten bal te spelen, zodat de geleerde dansen ook ten uitvoer konden worden gebracht. Toon Van Mierlo en Pascale Rubens speelden heerlijk romantisch, maar nu en dan toch ook lekker uptempo, zodat iedereen er lekker kon inkomen. Daarna mocht Van Mierlo nog eens aan de bak, nu met EmBRUN. Zij speelden voor de gelegenheid samen met Philip Masure op gitaar. Het tempo werd flink opgeschroefd, en de opzwepende muziek kreeg heel wat mensen enthousiast op de dansvloer. De jongens van het geluid zag ik diverse keren heen en weer rennen, er was iets met een kabeltje bij de accordeon, maar gelukkig was dat in de zaal niet hinderlijk en werd er vrolijk doorgedanst.

dansne op het boschbal
Dansen op het Boschbal

Er stond nog een special act op het programma, ik heb begrepen dat dat een vuurshow zou zijn, maar om de laatste trein nog te halen moest ik gaan. EmBRUN was nog aan het spelen en er werd nog volop gedanst. Het succes van de vorige keer werd op zijn minst geëvenaard, en mijn complimenten voor de jonge leden van de organisatie, die deze avond bewezen dat zij de kinderziekten hebben kunnen oplossen.