De organisatie van Folkbal/Folkwoods heeft voor de opening van het nieuwe folkbalseizoen in Eindhoven op woensdagavond 4 oktober een absolute topact weten te strikken: AedO uit België.

AedO brengt jeugdige en dansbare muziek. Niet verwonderlijk als je weet dat de meeste leden van deze folkrockgroep amper 20 jaar jong zijn. Ondertussen staan ze al zes jaar op de planken en brachten ze de cd En Route uit. Allemaal eigen composities met vooral instrumentale klanken maar ook enkele gezongen nummers. De lovende kritieken, zowel in professionele vakbladen als in trendy jongerenmagazines, lieten niet lang op zich wachten. AedO bestaat al sinds 1999, maar  het duurde wat langer voordat ons land kennis kon maken. De band verraste het Nederlandse publiek in 2003 met een superswingend optreden tijdens het Folkwoods Festival. Een jaar later deed AedO dat nog eens dunnetjes over op het openluchtbal tijdens Hemelvaart in Eindhoven. Bovendien stond AedO zowat op elk folkfestival in België. Zo speelden ze reeds op drie edities van Dranouter. In de zomer van 2005 speelde de groep onder andere op het grootste folkfestival van Duitsland. De laatste jaren heeft de groep een stevige folkrocksound ontwikkeld. Met hun verschijning op de affiche van Rock Affligem tonen ze aan dat ze klaar zijn voor de rockpodia. Na het Groot Podium van Sint-Jacobs in Gent mogen ze nu ook de Nekka Nacht in het Antwerpse Sportpaleis op hun palmares zetten. Voldoende referenties om ze dringend live aan het werk te zien!

AEDO is:
Pieter De Meester (altsaxofoon & sopraansax, zang)
Jonas De Meester (zang, akoestische & elektrische gitaar)
Willem Petersborg (doedelzak, gaïta & fluiten)
Klaas Keymolen (diatonisch accordeon)
Tim Janssen (bas, zang)
Tom De Wulf (drums)

Natuurlijk is er vantevoren weer dansinstructie met Wilco en huisband Travak.

Woensdag 4 oktober 2006, Café Wilhelmina, Wilhelminaplein Eindhoven. Aanvang 20:00 uur, entree 5 euro. Daarna elke eerste woensdag van de maand.

NB: Er zijn slechts 100 kaarten beschikbaar, reserveren is mogelijk via www.cafewilhelmina.nl of mail naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Zie ook: www.aedo.be.