Boombal is steeds vaker in ons land. Er staan er weer twee op stapel, beide in de buurt van Amsterdam. Zaterdag 30 september is het te doen in IJmuiden en zondag 15 okotber in Purmerend. Voor Purmerend is de begeleidende band nog niet bekend, voor Velsen wel: Ça Bouge, de overtuigende winnaar van de balrally op het Boombalfestival. Op beide bals is ook uitvoerige dansinstructie.

Ça Bouge won anderhalve week geleden de eerste prijs van de Balrally op het Boombalfestival in het Vlaamse Lovendegem. Onze recensent Henk zag de groep daar aan het werk en schreef erover:
Ça Bouge zette een gedegen set neer waarvan de klankkleur vaak Scandinavisch aandeed. De kleine Zweedse doedelzak, de sac pipa, was daar niet vreemd aan. Maar over het algemeen zette viool en energieke percussie de toon met lyrische en strakke begeleiding op respectievelijk accordeon en contrabas. Opvallend was dat de groep louter eigen composities speelde. Ça Bouge bestaat uit drie ervaren muzikanten en een jonge accordeoniste, die in het tweede jaar van het conservatorium van Antwerpen studeert.

Samenstelling Ça Bouge:
Sara Salverius
: accordeon (o.a. Fliodan)
Wim Baeck: viool en sac pipa (Sourdine en ooit Sylt en Tantra)
Wim Ramon: contrabas (o.a. Tom Robinson, Neeka, Het Gespuis, Het Groot Onderhoud)
Bart Deblaere: cajòn en drums (ooit Follia, Tantra)

Het Boombal in IJmuiden is zaterdag 30 september vanaf 21 uur in Bibliotheek Velsen, Dudokplein 16, 1971EP IJmuiden. Dat in Purmerend is zondag 15 okt vanaf 16:30 uur in Pop en Cultuurpodium P3, Purmersteenweg 17-19, Purmerend Telefoon: 0299-411230.

Zie ook www.boombal.be/agenda . Links naar de bals zijn voor Velsen www.cultuurnachtvelsen.nl en voor Purmerend www.podiumdagen.nl.