Op 10 en 11 maart wordt de workshop Greater Rotterdam georganiseerd, voor iedereen in wiens leven dans, in wat voor vorm dan ook, een belangrijke plaats inneemt.
Centraal in de workshop staat de ontmoeting van culturen met als bindende factor dans in al haar verschijningsvormen. Op basis van ieders culturele en persoonlijke achtergrond wordt via dans, beweging en spel geïmproviseerd. De workshop wordt gegeven door Le Grand Cru, een stichting voor interculturele dans op professioneel en community level.


Drijvende kracht achter Le Grand Cru zijn choreograaf/antropoloog Feri de Geus en choreograaf/danser Noortje Bijvoets. Le Grand Cru legt verbindingen tussen oude en nieuwe dansvormen, tussen ritueel en abstractie. In een wereld van internationale eenwording en globalisering vinden de choreografen inspiratie in het vraagstuk van culturele identiteit - in die van zich zelf en van anderen.
Zij doen workshops met jeugdige talenten waarmee zij producties presenteren op internationale podia en festivals. Eerdere voorstellingen kwamen voort uit artistieke ontmoetingen in o.a. Namibië, Georgië, Kosovo, Zuid-Afrika en Cuba.
 
GREATER ROTTERDAM
in de studio van Dansateliers
's-Gravendijkwal 58 B - 3014 EE Rotterdam
 
zaterdag 10 & zondag 11 maart 2007 /  13-17 uur
kosten: € 25,-
Bel / mail ons als je vragen hebt of om je in te schrijven!
010-4369937 / Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.