Er is het één en ander veranderd aan de bal folk nacht aanstaande zaterdag in Enschede. Aan het programma is EmBRIO toegevoegd, en de eindtijd is 04:00 uur, in tegenstelling tot eerdere berichten. Dan rijdt er nog geen trein en dat betekent dat slapers nu bedden moeten reserveren (voor a.s. donderdag!)

Allereerst is er nog een Belgische primeur voor Nederland bijgekomen: EmBRIO met 3 leden van balmachine EmBRUN, die op op de vorige bal folk nacht in Atak een dampend concert gaven. EmBRIO is intiemer dan EmBRUN terwijl het uitgebreidere instrumentarium voor veel verscheidenheid zorgt. Prachtige mazurka's en walsjes, maar ook Bretonse dansen die we niet zo vaak horen, onregelmatige walsjes en zelfs Scandinavisch ontbreekt niet. Een zeer originele groep die net als Naragonia kan uitgroeien tot populaire balgroep voor dansers die net dat tikkeltje meer willen. Ook zal de Nederlandse Jolie Folie Enschede aan doen en de Groningse Sidaro begeleidt de dansworkshop vanaf 20:00.  

Bedden reserveren
Maar let op: in tegenstelling tot eerdere berichten bleek vorige week dat het niet mogelijk is tot diep in de volgende ochtend door te kunnen gaan. Het einde is voorzien om 4:00. Voordeel is wel dat er nu echte bedden beschikbaar zijn gekomen, net als eerdere jaren, op de campus van de Universiteit en dat de festivalorganisatie voor vervoer zorgt na afloop van het bal (er rijden ook bussen vanaf het station tot 2:09). Wil je blijven slapen, reserveer dan een bed via de website voor donderdag 22 feb! Kosten hiervoor zijn tussen de 8 en 10 euro (afhankelijk van het aantal).

Zie: folk.twente.org/balfolk/.