Vrijdag 11 mei a.s. wordt er weer een Bal-avond georganiseerd in Utrecht met o.a. Trio Mio, Lirio en Duo Noordwest.

Dit keer komt de Deense topband Trio Mio spelen. De combinatie Balfolk met iets anders is de laatste keren erg goed bevallen. Scandinavische muziek in het bijzonder past erg goed bij Balfolk, zoals ook de laatste keer bleek.

Trio Mio is een Deense bal-band die bestaat uit Kristine Heebøll op viool en zang, Nikolaj Busk op piano, harmonika &, harp en Jens Ulvsand (Zweeds) op bouzouki, gitaar & zang. Trio Mio speelt energieke en elegante eigentijdse folkmuziek. Ze integreren Deense tradities op een prachtige manier in moderne idiomen zoals jazz, klassiek en folk. Voor de mensen die nog niet overtuigd zijn: op hun site, www.triomio.dk, is hun muziek te beluisteren en staan ook enkele besprekingen door gerenommeerde folkbladen.

Duo Noordwest komt net als vorige keer aan het begin van de avond typisch Scandinavische dansen uitleggen, hhome.hetnet.nl/~noordwest/. Een greep uit die dansen zijn: Polska's (let wel, dit is iets anders dan Polka's) Hambo's, Långdansen, en natuurlijk de plaatselijke varianten van Scottish, Mazurka, Wals en andere. Duo Noordwest zal ook later op de avond nog ten bal spelen.

Het balfolk (www.balfolk.nl) is op muziek van Lirio. Lirio bestaat uit vier jonge muzikanten die hun inspiratie vooral op Franse en Belgische folkfestivals en dansfeesten opdoen. Hun melodieën zijn voornamelijk geïnspireerd op de Franse en Nederlands-Vlaamse traditionele muziek. Zij speelden onder andere op Dranouter, Folkwoods, Deerlycke, Boombal en een groot aantal Nederlandse balfolks, www.Lirio.nl.

Er is dit keer gekozen voor een andere locatie dan voorheen. De avond zal plaatsvinden in theater de Musketon (www.theaterdemusketon.nl). De keus was makkelijk door de uitstekende dansvloer en prima bereikbaarheid. Ook zal Musketon de aanwezigen voorzien van een keus aan bieren.

Praktische informatie (wijzigingen voorbehouden):
19.00 zaal open
19.30-20.30 dansinitiatie Zweeds olv Duo Noordwest
20.45-21.45 Trio Mio
22.00-23.00 Lirio
23.15-00.00 Duo Noordwest
00.00-01.00 Trio Mio
01.00-01.45 Sessie

11 mei 2007, Bal Avond met Trio Mio, Duo Noordwest en Lirio
Locatie: Theater de Musketon
Adres: Hondsrug 19
Plaats: wijk Lunetten, Utrecht
Entree: 7 euro

Voor informatie: mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel 030-2892222.