Het vijfde BoschBal is een week later dan oorspronkelijk gepland, namelijk op vrijdag 18 mei. Na de dansinitiatie kan er gedanst worden op de muziek van KV Express, de groep rond de Belgische trekzakkoningin Sophie Cavez. Daarna staat de Nederlandse band Liguster op het programma.

Bij KV Express bespeelt Sophie Cavez (Urban Trad, Dazibao, Camaxe, Ialma, Knopf Quartet) de trekzak. Haar eigen composities met typische 'Sophie-melodieën' en gevoelige solo's worden ondersteund en 'vergrooved' door de funky melodiespelende jazzbassist Cédric Waterschoot (Urban Trad). De muziek wordt krachtig of verfijnd ondersteund met de wereldse percussie van Frédéric Malempré (Tref). KV Express heeft net een debuutalbum uitgebracht, met de titel Luna. Op www.myspace.com/kvexpress kun je daarvan enkele fragmenten beluisteren, de folkforum-receensie vind je hier.

Na KV Express speelt de groep Liguster ten bal, bestaande uit het vaste trio van Marianne Wynen op viool, René Krol op diatonische accordeons en Gerard Braun op gitaar, bijgestaan door Helga Buitelaar op fluit. Volgens de BoschBal website kunnen we o.a. naast veel polka's, jigs en reels, tedere en hartverscheurende mazurka's en walsen verwachten. Na afloop is er de mogelijkheid voor een sessie.

Programma:
19:30 Zaal open
20:00 Dansinstructie
21:00 Bal met KV Express (Be)
23:00 Bal met Liguster (NL)
01:00 Sessie

Vrijdag 18 mei 2007, BoschBal V in de Talent Factory, Buitendijk 2, 's Hertogenbosch, op 5 minuten lopen van het CS. Entree: € 7,50 (geen voorverkoop),

Zie ook: www.boschbal.nl.