Het Wageningse bal folk op 22 september krijgt een Galicisch tintje met een dansworkshop en de Galicische muzikanten van Os Raparigos De Breogan. Bal Folk is informeel dansen op traditionele West-Europese muziek met dansen als de scottish en de bourrée, de sfeer van een salsa-feestje en ook nog eens live muziek. En omdat dit het tiende bal folk in Wageningen is komen naast de huisgroep Madlot deze keer wel heel bijzondere gasten spelen.

Os Raparigos De Breogan speelt traditionele muziek uit Galicië, oftewel Noord-Spanje, en dat betekent naast polka's en walsen ook typisch Galicische dansen als de muiñeira, de jota, en de fandango. Om die dansen eerst nog te leren kan iedereen zaterdagmiddag al om 16.00 uur in De Wilde Wereld terecht voor een dansworkshop Galicische dansen. Om 19.00 uur begint het eigenlijke bal folk met een optreden van Madlot, Os Raparigos De Breogan en natuurlijk een uitgebreid open podium voor iedereen die bal wil spelen.

Zaterdag 22 september 2007, bal folk in De Wilde Wereld, Burgtstraat 1 in Wageningen. De entree is € 3,50 voor volwassenen en € 1,50 voor kinderen. Meer informatie is te verkrijgen op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., telefoonnummer 06-22686456, of kijk op www.balfolkwageningen.nl.