Op woensdag 3 oktober aanstaande gaan de maandelijkse folkbals in Eindhoven weer van start. Dansinstructie is er uiteraard weer van Wilco en huisorkest Travak, Madlot zal ten bal spelen. In november is het folkbal in café Wilhelmina niet op de eerste, maar op de TWEEDE woensdag van de maand, dat is dus de 14de, dan met live muziek van KOEK.

Madlot (3 oktober 2007)
De naam Madlot is afkomstig van een oude Nederlandse dans. Bronnen en inspiratie voor het repertoire worden gevonden in oude Nederlandse volksmuziekboeken, bij oude speellieden en verder uit contacten met collega-muzikanten. Op de feestelijke optredens wordt vooral dansmuziek gespeeld: schotsen, polka's, walsen, bourrees, tarantella's enz., enz. Deze aanstekelijke danswijzen worden afgewisseld met liederen die vaak gedurende vele generaties zijn overgeleverd en in de 20ste eeuw zijn vastgelegd.

Madlot balfolk bestaat uit: Rolf Groeneveld, Judica Lookman, Marianne Heselmans en Bert Lotz. Website: www.madlot.nl.

KOEK (14 november 2007)
Op het Mota-forum geeft Flimmie de volgende beschrijving van KOEK, n.a.v. het bal folk in Wageningen op 18 maart: En er was een nieuw bandje Koek. Volgens eigen zeggen uit Amsterdam maar met Jet Zoon, die voorheen toch uit Wageningen kwam. Zal wel Amsterdamse bluf zijn. Hoe dan ook: ze speelden een soort van klassiek getinte bal folk: klassiek gitaar, cello, contrabas plus trekzak voor een volks tintje. Dit alles gebracht met een hoge graad van technische perfectie. Het murw gebeukte danspubliek veerde helemaal op zodat na het ordinaire ram-en-zaagwerk dan eindelijk weer slepende voetjes hoorbaar waren op subtiele gitaar en cellopartijen.

KOEK is: Jet: trekzak, oNNo: gitaar, Tessel: violoncello, Paul: contrabas
Website: www.xs4all.nl/~jannekez/onno/koek/.

3 oktober en 14 november 2007, folkbal in Cafe Wilhelmina, Wilhelminaplein 6 in Eindhoven. Aanvang 20.00 uur, entree is € 5,-

Meer info over bals: www.balfolk.nl.