Aanstaande woensdag, 5 december, zijn er twee optredens bij het PepernotenFolkbal in café Wilhelmina in Eindhoven. Eerst is er instructie met Wilco en begeleiding van Travak, daarna speelt Noël Josemans een half uur solo en de avond wordt vervolgens voortgezet met een optreden van Jolie Folie.

Noël Josemans is naast organisator van BoschBal, het Folkbal in Den Bosch, ook actief als muzikant. Na zes jaar klassiek gitaarles stopte hij daarmee en ging hij zichzelf ontwikkelen. In 2005 kwam Noël in aanraking met de ierse folk en later in het jaar ook met de balfolk, toen hij werd meegenomen naar een Boombal in België. In de zomer van 2006 volgde hij ter verdieping van zijn gitaarspel een stage gitaar in de DADGAD-stemming door Philip Masure. In deze stemming zal Noël bal spelen, in zijn eentje, improviserend, op gitaar. Hij zal een afwisselend programma brengen met stromende gigue's stormende cercle's tot intieme walsjes en mazurka's. Alle bekende dansen zullen aan bod komen, maar omdat Noël improviseert kunnen er ook verzoekjes worden ingediend!
 
Jolie Folie, bestaande uit Wilco en Thomas, maakt balfolkmuziek uit Frankrijk, maar kijkt ook naar Vlaamse en Engelse dansen. Veel nummers hebben [ook] gezongen tekst.  
 
Het volgende bal in Eindhoven is het OliebollenFolkbal van woensdag 9 januari 2008 (2e woensdag vd maand dus!) met Orfeo. Vanaf dan is Folkbal voortaan standaard op de 2e woensdag van de maand.

Woensdag 5 december 2007, Pepernotenbal, Café Wilhelmina, Wilhelminaplein in Eindhoven.
Aanvang 20.00  Entree € 5,-

Zie ook: www.folkbal.nl.