Kom jij ook al een tijdje naar balfolks, folkbals, boombals? Heeft het dansvirus jou ook gegrepen? En wil je nu eindelijk ook echt goed leren dansen? Of kan je al goed dansen en wil je graag een weekend lang met andere goede dansers bezig zijn met balfolk dansen, en nog meer variaties leren? Kom dan naar de balfolkstage van 8, 9 en 10 februari 2008 op de campus van Universiteit Twente bij Enschede.

Tijdens deze stage zal dieper ingegaan worden op de dansen die op folkbals gedanst worden. Om
ieder op zijn/haar eigen niveau vooruit te helpen, wordt er lesgegeven in 3 verschillende groepen: halfgevorderden (door Leen Devyver), gevorderden en vergevorderden (door Koen Dhondt en Michaela Marginet, waarbij Michaela haar lessen grotendeels op de bourrée zal richten).

Bij alle groepen zal de nadruk liggen op de parendansen. Naast meer en minder complexe variaties op de scottisch, mazurka en bourrée zullen ook onregelmatige walsen langs komen. Ook zullen danstijl en lichaamshouding de nodige aandacht krijgen. In alle groepen wordt ervan uit gegaan dat je de basis van de dansen die op folkbals gedanst worden al beheerst: jig, tovercirkel, scottish, wals, andro, hanterdro, mazurka, bourrée, polka...

Wil jij ook een weekend lang dansen en heel veel leren? Kijk dan voor meer informatie op www.balfolk.nl/stage.