Zaterdag 15 maart in de Stedelijke Muziekschool in Groningen
Pascale Rubens en Toon Van Mierlo vormen samen het Vlaamse duo Naragonia. Ze brengen akoestische folk van eigen makelij. Pascale op trekharmonica of viool, Toon op doedelzak, fluiten, klarinet, saxofoon en trekharmonica. Naragonia is in 2003 ontstaan op het Andanças Festival in Portugal, waar ze samen speelden om dansworkshops te begeleiden. In de jaren die daarna volgden is Naragonia razend populair geworden in België en Nederland en hebben ze twee prachtige cd's gepresenteerd.

Naragonia staat voor verfijnde muziek die varieërt van energiek en krachtig tot ingetogen en stil. De composities zijn bijzonder dansbaar en tegelijk een genot om naar te luisteren.
 
Zaterdag 15 maart komt dit bijzondere muzikale duo naar Groningen om 's middags van 12 to 17 uur twee muziekworkshops te geven en 's avonds bal te spelen. Pascale Rubens zal een workshop geven voor redelijk gevorderde trekharmonicaspelers en Toon Van Mierlo zal een samenspelworkshop geven die geschikt is voor alle muzikanten. Daarnaast is er 's middags van 15 tot 18 uur een dansworkshop, gegeven door de ervaren dansdocente Ineke Janssen Steenberg voor beginnende bal folk-dansers.
Op het bal, vanaf 20 uur, zullen naast Naragonia ook de Groningse balbands Sidaro en de Slomobabes spelen.

Alle informatie over bal en workshops is te vinden op www.spansen.nl.