Vrijdag 15 februari a.s. wordt er weer een folkbal georganiseerd in Theater De Musketon in Utrecht. Dit keer is de Vlaamse topband EmBRUN gestrikt om te komen spelen, naast de huisband Lirio.

EmBRUN is een bal-band uit Vlaanderen, waar momenteel de balfolk hoogtijdagen viert. In hun vierjarig bestaan hebben zij niet enkel in België, maar door heel Europa op veel verschillende podia voor dansers gespeeld. Een optreden van EmBRUN betekent energie; energie op het podium, energie in de muziek, energie om op te dansen, getint door een fijn gevoel voor melodieën. Het vijftal mannen speelt op draailier (Harald Bauweraerts), accordeon (Bert Leemans), doedelzakken/sax etc. (Toon Van Mierlo), bas (Jonas Scheys) en percussie (Ludo Stichelmeyer). Folkforum schreef al eens: "....een opgewonden karakter ... Frans gekleurde jig ... de opzwepende feestelijke klezmerpolka ...en de energieke andro Isostar, swingend als een gek ...een alsmaar doordraaiende en spannend experimenterende draailier plus een funky ploppende bas, een 21ste eeuwse andro dus...".Wie nog niet genoeg gehoord heeft kan ook nog eens gaan kijken en luisteren op hun website www.embrun.be.
 
Daarnaast kan er ook weer gedanst worden op muziek van de huisband Lirio. Lirio bestaat uit vier jonge muzikanten die hun inspiratie vooral op Franse en Belgische folkfestivals en dansfeesten opdoen. Hun melodieën zijn voornamelijk eigen composities geïnspireerd op de Franse en Nederlands-Vlaamse traditionele muziek. Zij speelden onder andere op Dranouter, Folkwoods, Deerlycke, Boombal en een groot aantal Nederlandse folkbals (www.lirio.nl).
 
Als afsluiter van de avond speelt het duo Alblas-Bloemmen. In hun nog niet zo lange bestaan hebben ze een zeer goede indruk achter gelaten. Op gitaar en diatonisch accordeon zullen zij de avond afsluiten met balfolkmuziek van de bovenste plank, voornamelijk gecomponeerd door de hedendaagse Franse grote meesters.
 
Wederom is er gekozen voor het theater de Musketon vanwege zijn uitstekende dansvloer en prima bereikbaarheid (www.theaterdemusketon.nl).

Vrijdag 15 februari 2008, folkbal Utrecht
Praktische informatie (wijzigingen voorbehouden):
1900           zaal open
1915-2000   dansinitiatie reguliere balfolkdansen
2000-2055   EmBRUN
2100-2155   Lirio
2200-2300   EmBRUN
2315-eind    Alblas-Bloemmen
 
Locatie:  Theater de Musketon
Adres:    Hondsrug 19
Plaats:    wijk Lunetten, Utrecht
Entree:   7 euro
 
Voor informatie: kijk op www.balfolk.nl of mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel 030-2892222.