Aanstaande zaterdag, 22 maart, is er al om 19:00 uur een extra instructie op het BoschBal in Den Bosch. Aan bod komen de mazurka, gavotte en polska (gebaseerd op het repertoire tijdens het bal), voor deze dansenis wat minder aandacht bij de reguliere instructie. Er wordt ten bal gespeeld door Triple-X en Snaarmaarwaar.

Geïnteresseerden in de extra dansinitiatie kunnen zich opgeven via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Voor echte beginners zal er net als altijd een dansuitleg zijn om 20.00 uur.

Deze avond staat Triple-X als eerste op het programma, de groep is ontstaan uit de gelegenheidsformatie die in 2004 op het Triskell Folkfestival speelde. Bezetting:
Jeroen Geerinck (DADGAD gitaar), Björn Vanhove (viool), Bert Leemans (chromatisch accordeon), Ludo Stichelmeyer (percussie), Stéphane Hardy (bombarde, sopraansax). En na Triple-X is het aan Snaarmaarwaar om hun kunnen te tonen. Deze formatie bestaat uit drie snarenmeesters: Jeroen Geerinck (gitaar), Maarten Decombel (mandola) en Peter Daems (mandoline).

Zaterdag 22 maart 2008, BoschBal in de Talent Factory Buitendijk 2, 's Hertogenbosch, aanvang voor extra dansinstructie 19:00 uur, voor beginners 20:00 uur. Entree: € 7,00.

Zie ook: www.boschbal.nl.