Aanstaande zaterdag, 10 mei, is er een BoschBal in de Talent Factory in Den Bosch met Harakiwi, een Belgisch samenwerkingsproject van drie doorgewinterde folkmuzikanten met drie jazz-muzikanten. Bovendien is er volgende maand, op zaterdag 14 juni, een extra BoschBal ingelast waar de jonge honden van het Franse ZEF ten bal gaan spelen.

De drie folkmuzikanten van Harakiwi zijn Wim Claeys (Ambrozijn, Göze, Tref, Living Roots), Maarten Decombel (Göze, Griff, Decker & Decombel, Snaarmaarwaar) en Toon van Mierlo (Naragonia, Naragonia Quartet, EmBRUN). Deze heren maakten alledrie ook deel uit van het ter ziele gegane Göze XL dat op het eerste BoschBal speelde. Harakiwi mixt zonder pretentie het fijnste van de folk met diepdonkere jazz en soul. Met hun zwoele groovy sound nemen ze een unieke plaats in in het folkballandschap. In hun rangen tellen ze muzikanten uit de meest diverse projecten als Naragonia, Jerboa, Göze en Dez Mona. De arrangementen van Harakiwi zijn van het brein van Maarten Decombel. Resultaat: een prachtige en krachtige zwoele klank, waarin folkinstrumenten bijzonder in harmonie zijn met jazzinstrumenten.

De bezetting:
Bram Weijters - Fender-Rhodes (oa Dez Mona)
Maarten Decombel - Gitaar, Mandola
Wim Claeys - Diatonisch Accordeon
Toon Van Mierlo - Sopraan en Bariton-sax, Doedelzak, Uillean-Pipes, Bombarde
Joey Magnus - Contrabas
Louis Favre - Drums

Dan is er nog een extra BoschBal ingelast, en wel op zaterdag 14 juni 2008 met een vol programma: Helemaal uit Frankrijk komt de Franse Folkguerilla voor het eerst naar Nederland om het dak eraf te blazen! ZEF is een groep van zes jonge topmuzikanten die met groot enthousiasme de Franse roots overdragen op hun eigen rebelse manier... Met een funkbassist, twee zeer virtuoze accordeonisten en een eveneens virtuoze violist en fluitist maken de mannen van ZEF een bal tot een waar muzikaal feest (niet om te missen dus).

De bezetting:
Aurélien Claranbaux - Diatonische accordeon
Baltazar Montenaro - Viool
Julien Marie - Guitaar, fluiten
Nicolas Piquet - Dwarsfluit
Laurent Geoffroy - Diatonische accordeon
Pierre Vigneau - Basgitaar

Op myspace kun je alvast wat luisteren van hun eerste album.

En na deze folkbengels nemen twee feministische fluitfeeksen uit Nederland (Flois van Wietingen en Erica van Brenk) het voortouw en brengen samen met hun achterban een nieuw repertoire, geheel van eigen hand, waarin twee dwarsfluiten op en speelse manier op elkaar inspelen. Het gloednieuwe RAMA dompelt het publiek in een magisch sausje...

10 mei en 14 juni 2008, BoschBal in de Talent Factory, Buitendijk 2, 's Hertogenbosch
19:30 uur zaal open, vanaf 20:00 uur dansinstructie. Entree: € 7,00 (geen voorverkoop).

Zie ook: www.boschbal.nl.