Pieter Possenier stuurde het droevige nieuws dat zijn vader Freddy Possenier na een lange slepende ziekte is overleden. In Nederland is hij vooral bekend als contrabassist, componist en arrangeur bij Willem Vermandere en de Passendale vredesconcerten met Coope, Boyes & Simpson. Freddy Possenier werd 77 jaar oud.

Freddy Possenier werd geboren op 22 december 1945 in de Belgische plaats Kortrijk. In zijn muzikale leven speelt hij (contra-)bas, onder meer bij The Boemerangs nadat bassist Marc Merlin deze Kortrijkse groep verlaten heeft. Hij is verder te horen op enkele albums van salonorkest Panache, een gelegenheidsopname met de Britse jazz-zangeres Beryl Bryden vanwege het 20-jarig jubileum van podium De Vieze Gasten in Gent en een elpee van de Vlaamse cabaretier Karel Declercq

Maar hij is vooral bekend geworden als begeleider, componist en arrangeur van de West-Vlaamse bard Willem Vermandere, met wie hij jarenlang toerde. Hij speelt (contra-)bas en basviool op diverse albums van Vermandere uit de jaren '80 en '90 van de vorige eeuw: Lat Mie Mar Lopen (1981), Als Ik Zing (1984), Een Avond In Brussel (1990), Bange Blankeman (1991) en Help Mij (1993). 

Daarnaast deed hij ook arrangementen voor Coope, Boyes & Simpson, in het kader van de Passendale Vredesconcerten. Op het album We're Here Because We're Here (1995), dat live opgenomen werd bij BRTN Radio 1 in Passendale is Possenier ook te horen op contrabas.

Op 6 juni is Freddy Possenier in zijn woonplaats Marke overleden na een lange slepende ziekte. De redactie van Folkforum wenst zijn vrouw Magda en zijn verdere naasten sterkte in deze verdrietige tijd.

freddy possenier
Freddy Possenier, 22 december 1945 - 6 juni 2023