Music Club Oss gaat ook in het nieuwe seizoen door met het organiseren van Americana en Roots concerten. Wat dat betreft verandert er niets. Wat wel gaat veranderen is de locatie, vanaf nu gaan ze vaker in de Groene Engel concerten programmeren. Op 4 oktober is in de eerdere thuisbasis het Oude Theater een gratis afscheidsconcert met Americana Treasures VI: Oh Susanna & Luke Doucet, ft. Melissa McLelland.

Ter introductie van Angel Americana in Oss zal op zaterdag 4 oktober 2008 een GRATIS "afscheidsconcert" worden georganiseerd in het Oude Theater met 3 absolute Canadese toppers uit de 6e editie van de Americana Treasures:

Oh Susanna is een Canadees-Amerikaanse zangeres die met haar schrijftalent, gitaar, indringende stem en sprookjesachtige teksten zorgt voor liedjes van een desperate schoonheid. Ze zingt over de kleine en grote dingen uit haar leven. Haar in 2007 verschenen vierde folkroots album Short Stories laat elf lekker in het gehoor liggende liedjes horen uit de hoek van de traditionele country, folk en blues. "A beautifully rounded collection of songs", schreef Rolling Stone. Vaste bezoekers van Music Club Oss hebben haar al eerder kunnen bewonderen.  

Luke Doucet  Als je zijn albums zoals Broken (And Other Rogue States) (2005) en het in maart verschenen Blood's Too Rich hebt gehoord, dan weet je dat Luke een meer dan uitstekend liedjesschrijver is. Ron Sexsmith, Elliott Smith, Ryan Adams; zoek het in die prachtige hoek. Maar Doucet beweegt zich in veel meer hoekjes, waardoor hij en zijn fraaie albums tot nu toe niet de waardering van een breed publiek oogstten die ze verdienen. En wie hem ooit live heeft mogen beleven, solo of met band, weet dat elke vergelijking eigenlijk mank gaat voor deze unieke podiumpersoonlijkheid.  
    
Als 'special guest' komt Melissa McClelland mee, een uiterst getalenteerde singer-songwriter die onder andere met Sarah McLachlan werkte. In Canada een grootheid en hopelijk gaat dat vanaf nu ook hier gelden als, middels deze tournee, haar aankomende CD (Six Shooter, voorjaar 2009) voor het eerst aan het Europese publiek voorgesteld gaat worden. Begeleid door bassist Rich Levesque zullen Suzie, Luke en Melissa tijdens deze theater tour in verschillende combinaties het toneel delen.

Aanmelden voor deze gratis avond kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

ANGEL AMERICANA  18 OKTOBER IN DE GROENE ENGEL
op zaterdag 18 oktober 2008 zullen onder de noemer "Americana Legends on Stage" Bluegrass originator Peter Rowan en Tex-Mex songstress Tish Hinojosa te gast zijn.
Toegang voor dat concert: 12 euro, voor leden 11 euro. Voorverkoop via de Groene Engel.

Kijk ook op www.groene-engel.nl.