De Culturele Nacht Eindhoven is een nacht vol film, theater, muziek, optredens, workshops, lezingen en nog veel meer. Diverse culturele instellingen in Eindhoven openen ‘s avonds en 's nachts hun deuren. In het Van Abbemuseum zijn o.a. rondleidingen door de Heartland tentoonstelling en optredens van Woody & Paul. In Meneer Frits staan singer-songwriters Leine, Roosbeef en Andre Manuel op het podium.

In het Van Abbemuseum staan heel wat activiteiten gepland, enthousiaste en ervaren rondleiders van het Van Abbemuseum geven meer inzicht in de tentoonstellingen en achtergronden van Heartland, Plug In en Living Archive. Verder zijn er workshops djembé en muziek en beweging voor kinderen en drie keer dertig minuten Woody & Paul met 4-mans formatie op het terras van het museumcafé: 21.15 - 21.45, 22.15 - 22.45 en 23.15 - 23.45 uur. Zie ook: www.vanabbemuseum.nl.

In Muziekcentrum Frits Philips staat een concert van Racoon (entree  € 24,- + € 1,-, kaarten zijn te koop via www.muziekcentrum.nl) op het programma, en vanaf 22:30 uur singer-songwriters Leine, Roosbeef en Andre Manuel in grand café Meneer Frits (toegang gratis).

Zaterdag 8 november 2008, Culturele Nacht Eindhoven. Meer info over alle activiteiten  is te vinden op: www.culturelenachteindhoven.nl.