Na 4 jaar en ongeveer 25 programma's komt er een einde aan de internet uitzendingen van Dutch Folk Radio. Producer en presentator Peter Koene wil wat meer tijd krijgen voor andere dingen, het maken van zo'n drie uur durend programma is een behoorlijk arbeidsintensieve aangelegenheid. Een belangrijke reden is ook dat de interessantste muziek uit zijn eigen platenkast inmiddels allemaal wel een keer gedraaid is en er verschijnt maar heel sporadisch iets nieuws van Nederlandse bodem.

Ondanks dat diverse trouwe luisteraars teleurgesteld zullen zijn, zal het einde van Dutch Folk Radio toch niet door heel veel mensen worden betreurd, aldus Koene. Hij schat het aantal luisteraars gemiddeld op 75 à 100 en dat is toch wel erg weinig. De afgesproken samenwerking met de Stichting Volksmuziek Nederland is nooit van de grond gekomen. Wel leverde New FolkSounds trouw een aantal bijdragen, net als aanvankelijk Draailier & Doedelzak. De laatste maanden nam Hans van Deelen een deel van de programmering voor zijn rekening. Peter Koene heeft daar allemaal met veel plezier gebruik van gemaakt, maar ziet desondanks geen aanleiding om het programma voort te zetten.

Het lenteprogramma staat momenteel nog online op www.live365.com/stations/peterkoene. Eind mei volgt nog één programma, waarin Koene louter aandacht zal besteden aan zijn eigen favorieten. Op 22 juli 2009 zal Dutch Folk Radio voor het laatst te horen zijn.