Op veel plekken worden komend weekeinde midzomeractiviteiten georganiseerd. Archeon in Alphen a/d Rijn houdt zijn eerste Midzomer Fair met o.a. folkbal en een optreden van Omnia, in het Belgische Beerzel-Putte is op 21 juni een Midzomerfeest met o.a. Tjane en Törf en in Aarle-Rixtel is die avond een Midzomernachtbal met Wouter Kuyper (Lirio).

Archeon Mizomer Fair
De 1e zomerse variant van de Midwinter Fair wordt gehouden op zaterdag 20 juni en zondag 21 juni a.s. met op zaterdagavond de Midzomer nacht welke tot 23.00 uur duurt en afgesloten wordt met een groot spectakel. Het hele weekend is er een zomerse Fantasy & Gothic markt, zijn er vechtshows, ambachten, demonstraties zwaardvechten en Live Action Role Playing, lezingen, spellentoernooien en heksen. Op zaterdagavond is er een optreden van Omnia en er is veel aandacht voor folkbal met dansinstructie en optredens van o.a. Kelten XL, Andoorn en Schraapstaal. Alle informatie over activiteiten en muziek is te vinden op www.archeon.nl.

Midzomerfeest in Beerzel-Putte (B)

Op het domein Ter Speelbergen is op zondag 21 juni een gratis toegankelijk Midzomerfeest met Groot-Nederlandse volksmuziek, broodbakken in het bakhuis, streekbieren en boterhammen met kaas, kinderknutselen en paardenkoetsen. Optredens zijn er van: Westelfolk (B, www.westelfolk.be), Törf (NL, www.torf.nl) en Tjane (B/NL, www.tjane.nl).
Zie ook: www.ter-speelbergen.be.

Midzomernachtbal Aarle-Rixtel
Op het landgoed Croy, gelegen tussen Helmond en Aarle-Rixtel, Noord-Brabant, is sinds 2007 een biologische tuinderij gevestigd: Tuinderij Croy (www.tuinderijcroy.nl). Daar wordt op 21 juni een midzomernachtbal georganiseerd met dansinstructie en van 20:30 tot 23:00 bal onder muzikale begeleiding van o.a. Wouter Kuyper op diatonische accordeon. Je kunt er ook je tent opzetten en picnicken. Voor dit bal wil de organisatie graag vantevoren weten hoeveel mensen er komen, dus kun je je nog t/m 18 juni opgeven bij Wouter van Mil: tel. 06-28770434.

midzomernachtbal