De Stichting Folk Groningen heeft het programma voor het seizoen 2010 – 2011 rond. Er staan optredens gepland van onder meer Griff, Eva De Roovere, Richard Thompson en Kimmo Pohjonen. Pure Irish Drops is er dit keer met Jacky Daly en op 2 april 2011 vindt het festival Trad.it! plaats met o.a. TrioTonico. De concertserie van de Stichting Folk Groningen start, zoals elk jaar, op het Noorderzon festival, dit keer met een optreden van Griff op 20 augustus in de Spiegeltent.

Op 17 oktober is het project Pure Irish Drops te zien waarin dit keer niemand minder dan Jacky Daly meedoet.

November is Vlaamse maand met een concert van Eva De Roovere en later die maand een tweede Avond van de Vlaamse Intieme Liedkunst met Johan Verminnen en Willem Vermandere.

Op 30 november komen de Musicians of the Globe, onder aanvoering van Richard Thompson en Phil Pickett op bezoek met hun programma Nutmeg and Ginger.

In maart komt de Finse grensverleggende accordeonist Kimmo Pohjonen naar Groningen en op 2 april is het al weer tijd voor de negende editie van Trad.It! Daar zal in ieder geval TrioTonico met Riccardo Tesi, Filippo Gambetta en Simone Botasso te zien zijn.

De optredens vinden plaats in De Oosterpoort in Groningen. Kijk voor alle informatie op de volgende sites: www.folkgroningen.nl en www.de-oosterpoort.nl.