De Soundwave Studio in Zaandam organiseert in september 2010 weer een aantal workshops, waaronder Samenzang Ierse Folkmuziek (11-9) en Samenspel Ierse Muziek (18-9) door Robert Pfeiffer.

Robert Pfeiffer is geen onbekende in de Ierse muziek. Hij is al op jonge leeftijd hiermee begonnen, als muzikant en zanger. Na een flink aantal jaar in Ierland te hebben gewoond en als muzikant gewerkt te hebben is hij nu weer terug in Nederland en wil hij zijn ervaringen en kennis graag delen en overbrengen aan een ieder die plezier beleeft aan deze muziek. In de afgelopen jaren heeft hij veel workshops gegeven en daarmee veel muzikanten (o.a. Rapalje, The Doggy Few, The Lowland Paddy’s, en vele anderen) op weg geholpen hoe je Ierse muziek kunt spelen.

Nell Teljeur stuurde ons de volgende info:

Workshop Irish Songs
Datum: 11 september 2010  van 10.00 – 16.00 uur
Deadline inschrijving: 08 september 2010
Max. Aantal deelnemers: 18
Docent: Robert Pfeiffer
Kosten: €  45,-- incl. koffie/thee en lunch
Doelgroep: Voor iedereen die een geweldige dag wil beleven aan het zingen (meerstemmig) van mooie en vrolijke Ierse songs.

Tijdens deze workshop richten we ons zowel op mooie Irish Ballads, als op vrolijke up-tempo Pub Songs. Bekendheid met de ierse muziek is niet noodzakelijk – enige koorervaring wel wenselijk. Men hoeft geen uitmuntende zanger/zangeres te zijn, aangezien we ons voornamelijk richten op sfeer en de emotie in deze muziek. Tijdens deze dag zullen gaan werken aan 5 of 6 liedjes. De workshop wordt gegeven door Robert Pfeiffer.

De workshop is van 10.00 - 16.00 uur, incl. koffie, thee en lunch. Vanaf 09.30 uur kunt U terecht voor een kopje koffie/thee, zodat om 10.00 de workshop kan starten.

Workshop Iers Samenspel
Datum: 18 september 2010 van 10.00 – 16.00 uur
Deadline inschrijving: 15 september 2010
Max. Aantal deelnemers: 12
Docent:    Robert Pfeiffer
Kosten: €  55,-- incl. koffie/thee en lunch
Aanmelden: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., of tel.nr. 075-6160290
Doelgroep: Voor iedereen die een dag lang de sfeer van het traditionele ierse samenspel wil beleven, en zich hier wat meer in wil ontwikkelen.

Van Groningen tot aan Maastricht worden Ierse Sessies gehouden. In huiskamers, pubs of op festivals. Voor veel mensen is het een fantastische manier om samen te spelen/zingen en tunes of songs te leren en/of delen met anderen. Maar niet overal in het land vind je deze sessies of muzikanten in de buurt om mee te spelen. Daarom organiseren wij de workshop “Iers Samenspel”  om je de gelegenheid te geven om muzikanten te ontmoeten en veel te leren over Ierse Muziek.
Wij richten ons vandaag vooral op het spelen van tunes (jigs, reels enz.). Vooral tunes die door o. a.  Céili Bands gespeeld worden. Céili Bands spelen vooral muziek voor de Ierse dansavonden. Veel swing dus. Over het algemeen worden de tunes op het gehoor gespeeld maar wij hebben maar een dag de tijd, dus werken wij van notenschrift. Je hoeft niet bekend te zijn met Ierse muziek, maar redelijk noten lezen is wel gewenst.. De workshop wordt gegeven door Robert Pfeiffer.

De workshop is van 10.00 - 16.00 uur, incl. koffie, thee en lunch. Vanaf 09.30 uur kunt U terecht voor een kopje koffie/thee, zodat om 10.00 de workshop kan starten.

De workshops vinden plaats in de Soundwave Studio, Ronde Tocht 7d, 1507 CC Zaandam. Aanmelden: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., of tel.nr. 075-6160290

Zie ook: www.soundwave-studio.nl.