Op zondag 29 augustus wordt voor de derde keer de Ontmoetingsdag Diatonische Harmonica in 't Oude Slot in Veldhoven georganiseerd. De workshop is uitverkocht maar er is alle ruimte om te spelen, te luisteren en te buurten. Er is een open podium, een markt en ook aan de inwendige mens wordt gedacht.

Na twee zeer succesvolle “diatonische harmonica-ontmoetingsdagen” in Veldhoven in ’t Oude Slot kunnen ze het niet meer laten. Lia, Peter en Ad organiseren dit zeer gezellige en muzikale feest voor de derde keer op zondag 29 augustus 2010 in 't Oude Slot, Hemelrijken 6, 5502 HM Veldhoven.

Het programma:

-Workshop door Ad Kwakernaat (UITVERKOCHT)

-Open podium
Vanaf 13.00 uur is er weer een open podium. Vanaf dit tijdstip zijn alle andere trekzakspelers en het publiek welkom. Mensen met een diatonisch instrument mogen gratis naar binnen! Iedereen die wil kan dan zijn muzikale talenten weer over het voetlicht brengen. Dit jaar gaan we proberen om zoveel mogelijk verschillende typen diatonische trekzakken naar Veldhoven te halen. Tot nu toe waren de 1 – 2 en 3  rijers en Wieners goed vertegenwoordigd maar we misten toch de concertinas en de bandonions. Dat zijn prachtige instrumenten en we weten gewoon dat er hele goede bespelers en bouwers rondlopen . Deze mensen willen we dan ook met nadruk uitnodigen om hun repertoire ten gehore te brengen. Diegenen die niet willen optreden maar toch muziek willen maken, alleen of met anderen, kunnen onder de bomen rond ’t Oude Slot een gezellig plaatsje zoeken.

-Markt
Uiteraard is er ook weer de markt met stands waar iedereen kan zoeken naar het instrument dat men altijd al wilde hebben. Het aanbod varieert van antiek tot nieuw.
Henk Kuik uit Malden, vertegenwoordiger van Castagnari, is er met een grote variëteit aan instrumenten en alles wat daarbij hoort.
Berend Kok uit de Wilp, vertegenwoordiger van Serenellini-trekzakken en de nodige andere instrumenten en toebehoren.
Wolfram Betz uit Eindhoven biedt zijn antieke trekzakken aan.
Frans van der Aa uit Geldrop, bouwer,  is er met zijn eigen merk.
Rene Krol met zijn echtgenote Marianne Wynen uit Belgie voorziet iedereen met zijn eigen uitgaven bladmuziek.
Kortom; dit mag je niet missen. Kleine reparaties kunnen ter plekke worden uitgevoerd!

-De innerlijke mens
En als iedereen zijn muzikale honger heeft gestild en zijn maag voelt knorren dan zijn er lekkere hapjes tegen muzikale vriendenprijsjes en uiteraard ontbreken het eigen merk bier en andere drankjes niet.

Zondag 29 augustus 2010, Ontmoetingsdag diatonische harmonica
’t Oude Slot
Hemelrijken 6
5502 HM Veldhoven
Vanaf 13:00 uur is het publiek welkom.