Via de Shiner Twins vernamen we het nieuws dat afgelopen nacht Studio Silvester in Utrecht in vlammen is opgegaan. Diverse Nederlandse en buitenlandse (folk- en roots-)muzikanten hebben hier cd's opgenomen met producer Erik Spanjers.

Het ANP meldde vannacht een zeer grote brand in een opslagloods aan de Keulsekade 216 in Utrecht. In dat bedrijfsverzamelgebouw hebben veel kunstenaars ateliers en opslagruimte en daar was ook Studio Silvester gevestigd. Eigenaar Erik Spanjers heeft onder meer platen opgenomen en (mede-)geproduceerd van Gerard van Maasakkers, Signe Tollefsen, Roosbeef, Shiner Twins, Birdcatcher, Bart de Win, Malford Milligan en Boo Boo Davis.

De Shiner Twins melden in hun nieuwsbrief:
Na een aantal dagen hard werken in de studio aan de opvolger van Southern Belles hoorden we vanochtend vroeg het afschuwelijke nieuws dat vannacht de Silvester Studio in Utrecht door brand volledig verwoest is. Het ziet ernaar uit dat studio-eigenaar Erik Spanjers zowel z’n studio-pand als z’n volledige studio-inventaris kwijt is. Hetzelfde geldt voor de complete prachtige collectie vintage keyboards van Erik’s broer Roel Spanjers. Ook het drumstel van onze drummer Jody stond nog in de studio en is dus ook verloren gegaan. Een regelrecht drama dus.
Enige kleine lichtpuntje voor ons is dat de backup van de recentelijk gemaakte opnames gespaard is gebleven. Hoe, waar en wanneer we echter verder kunnen gaan met de geplande opnames is op dit moment nog volledig onduidelijk. We hebben ook geen enkel idee of dit dramatische voorval effect zal hebben op de geplande release (begin Mei) van onze nieuwe CD. Op dit moment is onze prioriteit steun en hulp aan onze goede vrienden Erik en Roel, en natuurlijk aan onze drummer Jody.