De website van het Amerikaanse muziekblad Crawdaddy! meldt dat Bert Jansch deze zomer enkele reünie concerten zal spelen in de originele bezetting van Pentangle. De spil van de groep bestond eind jaren '60 uit Bert Jansch en John Renbourn, beide gitaristen oefenden grote invloed uit op latere folkmuzikanten.

Hoewel Pentangle met tussenpozen en in andere bezettingen min of meer actief is gebleven tot op heden, was de groep in de beginjaren, van 1967 tot 1973, het meest succesvol. De leden van toen zijn ook nu nog bekende namen in de folk: Jacqui McShee (zang), John Renbourn (gitaar), Bert Jansch (gitaar), Danny Thompson (contrabas) en Terry Cox (drums). De groep maakte folkrock, maar combineerde dat met invloeden uit de jazz en hun originele benadering van folk werkt tot op de dag van vandaag door in nieuwe bands en jonge muzikanten.

Bert Jansch heeft afgelopen herfst een tijd aan de kant gestaan om een operatie te ondergaan vanwege complicaties die waren ontstaan door longkanker, maar tourt op dit moment weer volop met Neil Young in de VS. In 2007 kwamen de oorspronkelijke leden van Pentangle overigens al eens bij elkaar omdat ze bij de BBC Radio 2 Folk Awards een Lifetime Achievement Award in ontvangst mochten nemen, later volgde een Britse tour. Wat er deze zomer te gebeuren staat is nog niet bekend, enkel dat er een paar reünie-concerten zullen plaatsvinden.

Zie ook: www.crawdaddy.com.