Drukke tijden breken aan voor I Am Oak. De band rondom Thijs Kuijken zal 12 mei twee shows spelen op het festival The Great Escape in Brighton, Engeland. The Great Escape is een showcase festival, dat net als het Nederlandse Eurosonic bekend staat om oog voor nieuw talent. De band speelt ’s middags op een door MCN georganiseerd feest in de Komedia Studio Bar samen met Moss en Baskerville. ‘s Avonds speelt I Am Oak nog een keer met het Ierse Villagers in de Unitarian Church. Beide formaties zijn op zaterdag 18 juni ook op Naked Song In Eindhoven te zien.

De shows in Brighton komen op een uitstekend moment voor de band; precies één dag voor de release van het nieuwe album Oasem, dat behalve in Nederland ook in België en Duitsland uitgebracht wordt. "Je weet nooit wat er uit zo'n showcasefestival kan komen, maar het zou natuurlijk mooi zijn als het album ook in Engeland gereleased kan worden. Vanuit Engeland reizen we meteen door naar Maastricht, waar we de eerste show van de Oasem-tour spelen" vertelt Thijs Kuijken.

Op Bevrijdingsdag kwam de eerste single Curt al uit, en vanaf vandaag is het complete album te beluisteren op de 3voor12 Luisterpaal http://bit.ly/jeRsj2 en op de bandcamp van Snowstar Records, http://snowstar.bandcamp.com.